Tuesday, September 27, 2022

ZADNJE OBJAVE

Loš dan za trenere – Frank dobio otkaz iz Pistonsa

Odmah nakon završetka regularnog dijela sezone bilo je vrlo burno i došlo je do brojnih promjena. Jedna od ekipa koje su napravile promjenu su Detroit Pistonsi, koji su otpustili svog trenera.

- Advertisement -

Pozicija glavnog trenera u ekipi sada je otvorena, nakon što je Lawrence Frank dobio otkaz zbog slabe igre ekipe u posljednje dvije sezone, koliko je na klupi. Preuzeo je momčad na početku prošle sezone, a kako je vrijeme odmicalo nisu se nazirali pozitivni pomaci u igri ekipe te je netko morao “platiti”.

Pistonsi su prošlu sezonu završili s omjerom 25-41 (37,9% pobjeda), a ove sezone su nešto lošiji, s omjerom 29-53 (35,4% pobjeda). Ekipa ima brojne mlade i talentirane igrače, ali Frank očito nije uspio ostvariti napredak s njima kakav je čelništvo ekipe očekivalo.

Ovakav potez uprave Pistonsa je bio potpuno očekivan, a ček se mogao dogoditi i puno ranije. Izvještaji iz Detroita govore da je Frank već duže vrijeme znao da će dobiti otkaz, ali čekao se posljednji dan sezone, tako da se tijekom ljeta mogu fokusirati na pronalazak adekvatnog trenera, koji će bolje znati iskoristiti potencijal koji Pistonsi posjeduju.

- Advertisement -

Danas je otkaz dobio Byron Scott u Clevelandu, dok je Doug Collins dao ostavku na poziciju glavnog trenera. Očito loš dan za biti trener u ekipi koja nije izborila doigravanje.

Trener Frank je kao 33-godišnjak sjeo na klupu New Jersey Netsa i ondje proveo 7 sezona, nakon čega je prešao u Pistonse. Ukupno je u trenerskoj karijeri ostvario 279 pobjeda i 335 poraza, a doigravanje je izborio samo 4 puta, u prve 4 godine na čelu Netsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE