Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lou Williams razmijenjen u Rocketse

U noći s utorka na srijedu u NBA ligi dogodio se novi trade. Nakon hrpe razmjena u kojima su tradeani visoki igrači konačno je jedan bek zaslužio glavnu ulogu. Bek šuter Los Angeles Lakersa Lou Williams razmijenjen je u Houston Rocketse, a u suprotnom smjeru će Corey Brewer i pick prve runde.

Lou Will i ove sezone je kao i ranijih jedan od glavnih kandidata za najboljeg šestog igrača lige. On je ove sezone bio najbolji strijelac Lakersa s 18,6 poena prosječno iz igre šutirajući 44%, za tricu 38%, dok na liniju za slobodna bacanja izlazi čak 5,9 puta u prosjeku. Ovo je veliko pojačanje za ionako već podmazani napad Rocketsa koje se i savršeno uklapa u njihov sistem zbog sposobnosti da napada iz driblinga, šutira trice i iznuđuje slobodna bacanja. Nismo sigurni koliko je Rocketsima doista trebao jedan ovakav igrač kakvog već imaju u Ericu Gordonu. Sada Rakete imaju dvojicu glavnih kandidata za najboljeg šestog igrača.

Lakersi i njihovo novo vodstvo Magic Johnson-Rob Pelinka riješili su se Williamsa koji se ne uklapa u rebuilding proces kroz koji Lakersi prolaze i kojima je potrebno što više izgubljenih utakmica kako bi sačuvali svoj draft izbor ove godine. Corey Brewer će zato tu biti od koristi. Problem je samo što Brewer ima ugovor i sljedeće sezone pa malo čudi što Lakersi nisu uspjeli od Rocketsa dobiti još makar jednog mladog igrača u vidu KJ McDanielsa na primjer. Osim toga pick Rocketsa će biti iznad 20. mjesta pa se postavlja pitanje jesu mogli pronaći boljeg (ili u ovom slučaju lošijeg) trade partnera.

NBA trade deadline se približava. Sve novosti pratite uz NBACro.

Latest Posts

NE PROPUSTITE