Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Love pogodio za pobjedu, porazi Lakersa i Celticsa

Dwight Howard je, pišu amerièki izvjestitelji, dokazao da je najbolji centar NBA lige u direktnom srazu s centarskim otkriæem sezone, Andrewom Bynumom iz LA Lakersa.

Howardov je Magic u Orlandu, u svojm Amway Centeru, pobijedio kalifornijsku momèad 92:80 zadržavši je na najmanjem broju poena ove sezone. Izgubili su Lakersi šest od sedam ovosezonskih gostovanja, dok su protiv floridske momèadi upisali šesti poraz u devet posljednjih utakmica igranih izmeðu dvaju klubova tijekom osnovnog dijela sezone.

U meèu s oèajnim šutiranjem (Lakersi 40%, Magic 41%), dominirao je Dwight Howard s 21 košem i 23 skoka. Bynum, koji je ove sezone eksplodirao napokon pokazavši oduvijek prisutan potencijal, završio je s dvostruko slabijim brojkama: 10 koševa i 12 skokova.

Svi su èlanovi udarne petorke domaæe momèadi bili dvoznamenkasti u brojkama. Kod Lakersa su prednjaèili Kobe Bryant s 30 koševa i Pau Gasol s 13 koševa i deset skokova.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Brandon Jennings (36)
  • Asistencije: Jose Calderon (13)
  • Skokovi: Dwight Howard (23)
  • Ukradene lopte: Jeff Teague (5)
  • Blokade: James Johnson (4)

Niz od sedam domaæih pobjeda LA Clippersa u Staples Centeru prekinula je sve bolja Minnesota predvoðena mladim Španjolcem Rickyjem Rubijom. Slavili su gosti 101:98 upisavši treæu pobjedu zaredom, što im se dogodilo prvi put nakon serije od èetiriju uzastopnih pobjeda otprije dvije godine. Nakon toga su Timberwolvesi izgubili 29 od iduæe 31 utakmice.

Rubio ovaj put nije bio raspoložen kao inaèe, premda s druge strane nije imao ozlijeðenoga domaæeg superstara Chrisa Paula. Promašio je Španjolac uvodnih deset šuteva iz igre prije no što je 20 sekundi prije kraja utakmice pogodio tricu za 98:98 izjednaèenje. Završio je utakmicu s devet koševa, po šest skokova i asistencija, te po tri osvojene i izgubljene lopte.

Kevin Love pogodio je tricu za konaènu pobjedu sa zvukom sirene, u napadu koji su Wolvesi realizirali u sekundu i po preostalog vremena. Nakon Rubijeve je trice domaæe neuspješno polaganjem u vodstvo pokušao dovesti Chauncey Billups (20 koševa), no mladi je Španjolac na iskusnom razigravaèu odigrao odliènu obranu i ovaj nije pogodio. Love (17k, 14s) je u skoku uhvatio loptu i pozvao minutu odmora, nakon èega je zabio tricu za veliku pobjedu gostiju.

Najbolji domaæi strijelac bio je Mo Williams s 25 koševa. Oštetio je, meðutim, bivši razigravaè Clevelanda iz Jamesove ere svoju momèad zaradivši iskljuèenje sredinom posljednje èetvrtine. Blake Griffin dodao je 21 koš i deset skokova.

Srbijanski centar Darko Milièiæ bio je najbolji igraè u redovima pobjednièke momèadi s 22 koša i sedam skokova.

Igraè veèeri bio je Portlandov krilni centar LaMarcus Aldridge, koji je svoju momèad u 94:84 pobjedi kod Toronta predvodio s 33 koša, 23 skoka i pet asistencija. Brojke otkrivaju najveæi broj poena ove sezone, te najveæi broj skokova fantastiènoga 26-godišnjeg Teksašanina u karijeri.

Veæ u prvom poluvremenu Aldridge je bio na 23 koša i 11 skokova. Trail Blazersi nisu izgubili u Torontu od 101:100 poraza 22. prosinca 2006. godine.

Boston Celticsi su bez ozlijeðenog Rajona Ronda pred svojom publikom izgubili od Phoenix Sunsa 79:71 upisavši najmanji broj poena ove sezone. Bio je to njihov šesti poraz u sedam posljednjih utakmica.

I bez Derricka Rosea, MVP-a lige iz prošle sezone, Chicago Bullsi su u Clevelandu deklasirali domaæe Cavalierse 114:75, dok su prvi ovosezonski domaæi poraz nakon devet uzastopnih pobjeda potpisali San Antonio Spursi izgubivši sasvim neoèekivano od Sacramento Kingsa 88:86. Kalifornijskoj je momèadi to bila tek druga ovosezonska gostujuæa pobjeda.

Njezin najbolji igraè Tyreke Evans, rookie godine iz pretprošle sezone, bio  je ponovno sjajan s 23 koša, 11 skokova i sedam asistencija. Pogodio je pobjednièki koš iz skok-šuta 47,2 sekunde prije rkaja utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE