Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Love propušta drugu rundu doigravanja, Smith suspendiran

Zbrajaju se žrtve nakon žestoke četvrte utakmice doigravanja između domaćih Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa o čemu smo vas izvještavali jučer. Bilo je sasvim jasno da će Kevin Love zbog ozljede lijevog ramena propustiti određeni broj utakmica, kao i da J.R. Smithu slijedi moguća suspenzija, a u cijelu priču bili su upleteni Jae Crowder (Boston), kao žrtva Smithovog udaranja, te Kendrick Perkins (Cleveland), još jedan igrač koji se sukobio s Crowderom. Pa krenimo redom.

Love gotovo sigurno propušta cijelu drugu rundu doigravanja koju će Cavsi igrati protiv Bullsa ili Bucksa. U duelu s Kellyjem Olynykom Love je iščašio lijevo rame a dodatnim pregledom ustanovljeno je da Love do daljnjega ne može trenirati ili igrati košarku. Ovo znači da će Cavsi morati tražiti druga rješenja na njegovoj poziciji, a to su vrlo vjerojatno Tristan Thompson kojemu je to prirodna pozicija i LeBron James koji je u Miamiju znao igrati tu poziciju. Za Lovea je sreća u nesreći što se ipak ne radi o desnoj, šuterskoj ruci, ali vidjet ćemo koliko će mu trebati vremena da se prilagodi i dostigne pravu formu kada se vrati na parket.

Zbog udaranja Crowdera u lice J.R. Smtih je automatski isključen sa spomenute utakmice, a isto tako automatski flagrant two prekršaj znači i jednu utakmicu suspenzije. Liga je dodatno intervenirala u ovom slučaju i Smitha „nagradila“ s još jednom utakmicom suspenzije, što znači da bek šuter Clevelanda propušta dvije utakmice druge runde. Zanimljivo, Smithu ovo nije prvi takav incident. Prije dvije sezone u dresu Knicksa Smith je također protiv Bostona zaradio suspenziju zbog udaranja Jasona Terryja.

Smithova žrtva Jae Crowder prilikom pada nakon Smithovog udaraca ozlijedio je ligamente lijevog koljena i predstoji mu dugotrajan oporavak. Na kraju spomenimo da je Kendrick Perkins zbog nesportskog ponašanja i udaranja Crowdera u drugoj četvrtini dobio kaznu od 15 tisuća dolara ali nije suspendiran.

Latest Posts

NE PROPUSTITE