Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lowryev novi ugovor neupitan za Ujiria

Kyle Lowry, razigravač Toronto Raptorsa ima ugovor sa istom momčadi koji mu istječe na kraju ove sezone. Zaraditi će 12 milijuna dolara i po isteku će tražiti maksimalnu plaću. Generalni menadžer Masai Ujiri je u svom obraćanju javnosti izjavio kako je Lowry iznimno bitan igrač za njih te da će učiniti sve da ga zadrže.

„Morate se sjetiti da je na čelu svega što se dogodilo za nas u zadnjih nekoliko godina bio Kyle.“ izjavio je Ujiri i odgovorio na pitanje hoće li ga ponovno potpisati u free agencyu: „Nije upitno, prije ozljede mogli ste raspravljati je li jedan od top pet igrača u ligi ove sezone.“

Evo neki plusevi i minusi novog ugovora.

Plusevi:

Lowry je igrač koji je spreman na visokoj razini kad je zdrav isporučivati preko 20 poena po susretu uz vrlo dobre prosjeke za tri poena kao i šut iz igre te oko šest asistencija i četiri skoka. Bitno je napomenuti da njegova igra, a time i brojke u zadnje četiri sezone konstantno raste. Ove sezone prvi put u karijeri bilježi i preko 40% za tri poena, točnije 41,7%. Iskustvo je također na njegovoj strani, zajedno sa utakmicama u doigravanju. Istina je da u NBA ligi trenutno ima dosta odličnih razigravača te da je ta pozicija najbolje popunjena, ali „jedinicu“ bez ugovora u zenitu karijere nije lako naći te nije jeftin resurs. Upravo s tim koliko je Kyle jeftin odnosno skup prelazimo na minuseve ovoga posla.

Minusi:

Maksimalni ugovor za njega bi iznosio 209 milijuna dolara za pet godina što je oko 36 milijuna u prvoj godini, a 47 milijuna u njegovoj 36. godini života. Procjenite sami koliko je to isplativo, ali nemojte zaboraviti i ozljede kojih je zadnjih sezona sve više (trenutno je ozlijeđen). Više je igrača koji su još barem dvije sezone vezani za Toronto ugovorom, uz to se Sergeu Ibaki isto na ljeto sprema novi ugovor. Znajući to, teško će Raptorsi izbjeći plaćanje poreza na luksuz. Još jedna stvar su Lowryeve godine. Trenutno ima 31 godinu te se postavlja pitanje kada će početi njegov regres i koliki će tada bit uteg njegov (vjerojatno visoki) ugovor.

Zaključak:

Ujiri će zadržati 183 centimetra visokog playmakera i vjerojatno ga preplatiti. Bolje opcije nema na vidiku, ali moguće je da GM Masai nešto stvori ni iz čega. Nebi mu bilo prvi put.

Latest Posts

NE PROPUSTITE