Friday, September 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Lucas: Svjesno smo gubili da doðemo do LeBrona

Nije nepoznato da momèadi bez prilike za doigravanje u NBA ligi “tankiraju” utakmice nadajuæi se da æe kao prvi birati na sljedeæem draftu.

- Advertisement -

Takve su stvari pod egidom javne tajne, pa svakako iznenaðuje sluèaj bivšeg trenera Cleveland Cavaliersa Johna Lucasa, koji je o tome javno progovorio priznavši da je njegova momèad namjerno gubila utakmice kako bi na draftu 2003. godine uzela LeBrona Jamesa.

Te se godine odvio jedan od najjaèih draftova NBA lige u posljednje vrijeme, a u “izlogu” su, uz Jamesa, stajali Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade, Chris Kaman, David West, Josh Howard, Mo Williams… Znano je, LeBrona su kao prvoga birali Cavsi, uslijedio je promašaj Detroita u vidu kupnje Darka Milièiæa, potom je Denver posegnuo za Anthonyjem, Toronto za Boshom, a Miami za Wadeom.

Cavaliersi su sezonu 2002/03, svoju posljednju prije LeBronove ere u klubu, okonèali sa svega 17 pobjeda i èak 65 poraza, o èemu Lucas, danas asistent trenera Mikea Dunleavyja u LA Clippersima, prièa:

- Advertisement -

“Mijenjali su mi sve igraèe, bili smo mlada momèad s ciljem rasprodaje igraèa i dovoðenja LeBrona Jamesa. Ne možete kriviti Cavalierse što su željeli LeBrona, u to je vrijeme u Cleveland teško bilo dovesti slobodne igraèe. Svi smo znali koji je cilj kluba i zato sam bio posebno ljut kad su mi dali otkaz nakon godine i pol dana rada ondje.”

LeBron James danas je jedna od najveæih zvijezda NBA lige. Kroz 512 utakmica karijere na prosjecima je od 27.7 poena, 7 skokova i 6.8 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE