Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lucas: Svjesno smo gubili da doðemo do LeBrona

Nije nepoznato da momèadi bez prilike za doigravanje u NBA ligi “tankiraju” utakmice nadajuæi se da æe kao prvi birati na sljedeæem draftu.

Takve su stvari pod egidom javne tajne, pa svakako iznenaðuje sluèaj bivšeg trenera Cleveland Cavaliersa Johna Lucasa, koji je o tome javno progovorio priznavši da je njegova momèad namjerno gubila utakmice kako bi na draftu 2003. godine uzela LeBrona Jamesa.

Te se godine odvio jedan od najjaèih draftova NBA lige u posljednje vrijeme, a u “izlogu” su, uz Jamesa, stajali Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade, Chris Kaman, David West, Josh Howard, Mo Williams… Znano je, LeBrona su kao prvoga birali Cavsi, uslijedio je promašaj Detroita u vidu kupnje Darka Milièiæa, potom je Denver posegnuo za Anthonyjem, Toronto za Boshom, a Miami za Wadeom.

Cavaliersi su sezonu 2002/03, svoju posljednju prije LeBronove ere u klubu, okonèali sa svega 17 pobjeda i èak 65 poraza, o èemu Lucas, danas asistent trenera Mikea Dunleavyja u LA Clippersima, prièa:

“Mijenjali su mi sve igraèe, bili smo mlada momèad s ciljem rasprodaje igraèa i dovoðenja LeBrona Jamesa. Ne možete kriviti Cavalierse što su željeli LeBrona, u to je vrijeme u Cleveland teško bilo dovesti slobodne igraèe. Svi smo znali koji je cilj kluba i zato sam bio posebno ljut kad su mi dali otkaz nakon godine i pol dana rada ondje.”

LeBron James danas je jedna od najveæih zvijezda NBA lige. Kroz 512 utakmica karijere na prosjecima je od 27.7 poena, 7 skokova i 6.8 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE