Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ludnica na početku playoffa

Već na samom startu doigravanja dogodila su se dva velika iznenađenja – ‘Brookyn’ je slavio u Philadelphiji, a ‘Orlando’ u Torontu. Na taj su način ‘Sixersi’ i ‘Raptorsi’ već u uvodnim susretima prokockali prednost domaćeg terena za koju su se mučili više od pet mjeseci odigravši po 82 utakmice regularnog dijela. Nešto kasnije, istu su sudbinu doživjeli i ‘Nuggetsi’ koje su u Denveru svladali neuništivi ‘Spursi’.

Posebno su razočarali bivši suigrači Darija Šarića koji su protiv ‘Netsa’ trice gađali 3/25, a uspjeli su promašiti i 13 slobodnih bacanja. S druge strane, gosti iz Brooklyna pogodili su 11 trica iz 26 pokušaja, a sa bacanjima nisu imali nikakvih problema (24/26). Nakon što su domaćini bolje otvorili utakmicu, ‘Mrežice’ krajem prve četvrtine rade seriju 12:0 i do kraja susreta više ne ispuštaju vodstvo. Raspoloženi Jimmy Butler (36p-9s) i društvo iz Philadelphije stigli su na rub preokreta u uvodnim minutama drugog poluvremena, ali dalje od toga, pogotovo sa šutom kakav su imali sinoć, nisu mogli. Za pobjedu gostiju najzaslužniji su D’Angelo Russell (26p) i Caris LeVert (23p).

Očekivalo se da će ‘Raptorsi’ autoritativno otvoriti ovogodišnji playoff, kad ono – na samom startu šok. Kanađane, koji su se zadnjih godina napatili sa LeBronom Jamesom i ‘Cavsima’, iznenadili su sjajni igrači iz ‘Orlanda’ koji već duže vrijeme pobiru sve više simpatija neutralnih ljubitelja košarke. Druga četvrtina prvi put je gostima otvorila put do pobjede, ali im je teško stečenih 16 poena prednosti prepolovljeno pred odlazak na veliki odmor. Odlično su ‘Raptorsi’ otvorili i nastavak susreta te sa ukupnom serijom 20:2 prešli u vodstvo koje su dosta dugo uspijevali čuvati. Kad se ušlo u dramatičnu završnicu, očekivalo se da će do pobjede lakše stići iskusne zvijezde ‘Toronta’, ali Marc Gasol i Kawhi Leonard u ključnim trenucima nisu bili precizni. D.J Augustin, koji je ubacio ovu tricu za pobjedu ‘Magica’ 3.5 sekunde prije kraja: https://www.youtube.com/watch?v=v_favmZdarA, te Leonard kod ‘Raptorsa’, postigli su po 25 poena, čime su bili i najbolji strijelci utakmice, dok je Pascal Siakam imao 24 poena i 9 skokova.

Jedini domaći sastav koji noćas nije imao problema jest onaj aktualnih prvaka ‘Warriorsa’. Igrači Stevea Kerra uvjerljivo su nadigrali L.A. ‘Clipperse’, a iako su ih i primili dosta (56), ‘Ratnici’ su gostima već do poluvremena ubacili 69 poena i poručili im da su ušli raspoloženi u ovogodišnje doigravanje. Nažalost, problem ‘Ratnicima’ nije predstavljao ni IVICA ZUBAC koji nije postigao niti jedan poen za svega 10 minuta igre. Montrezl Harrell sa 26 i Lou Williams sa 25 poena, obojica ušavši s klupe, predvodili su momčad Doca Riversa, dok je u domaćem sastavu pobjedi najviše pridonio Steph Curry (38) koji je uz 8 pogođenih trica iz 12 pokušaja, upisao i 7 asistencija i čak 15 skokova. Curry je ujedno postao i NBA lider po broju ubačenih trica u doigravanju, preuzevši prvo mjesto od Raya Allena. Kevin Durant (23p) i Patrick Beverly susret nisu završili, isključeni su nepunih pet minuta prije kraja nakon što su dva puta ušli u verbalni sukob: https://www.youtube.com/watch?v=aEvcvhNh2KU.

Neuništivi Gregg Popovich i njegovi ‘Spursi’ i dalje oduševljavaju. Njih kao da ništa ne može poremetiti, pa već desetljećima uspijevaju održavati svoj visoki rezultatski standard, kako u regularnom dijelu, tako i u doigravanju. U neizvjesnom susretu odigranom u Denveru svladali su domaće ‘Nuggetse’ i tako anulirali njihovu prednost domaćeg terena pred nastavak serije koja bi mogla biti jedna od najzanimljivijih, barem što se tiče prve runde playoffa. DeMar DeRozan (18p-12s-6a) je bio najučinkovitiji Popovichev igrač, a domaćima nije uspio pomoći niti ‘triple-double’ Nikole Jokića (10p-14s-14a) čime je srpski centar postao tek četvrti igrač u povijesti kojemu je u playoff debiju uspjelo ostvariti ‘trostruko-dvostruki’ učinak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE