Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lue: Želimo prvo mjesto ali i odmoriti igrače

Cleveland Cavaliersi neće žrtvovati zdravlje svojih igrača u borbi za prvo mjesto na istoku. Očito, oni žele i zdravlje i prvo mjesto ali neće žrtvovati zdravlje svojih igrača kako bi zadržali mjesto ispred Toronto Raptorsa. Ulazeći u ovaj tjedan Cavsi su samo jednu utakmicu ispred Raptorsa, ali oni se neće nepotrebno umarati kako bi ih zadržali. Tyronn Lue u ponedjeljak je rekao kako odmaranje igrača ima prioritet nad utrkom za prvim mjestom. Ako u utrci za prvim mjestom pretrpe veliku ozljedu nekog igrača to bi ih moglo spriječiti da budu u borbi za ono što najviše žele, NBA naslov. Nitko u Clevelandu neće uzeti taj rizik.

Želimo prvo mjesto, ako ga možemo ostvariti, ali ja mislim da moramo odmoriti i naše igrače. Mislim da je ulazak zdrav u doigravanje puno važnije nego mjesto. Ako smo dovoljno sretni da budemo prvi, to će biti sjajno za nas. Ali ako ne, jednostavno moramo igrati s tim“, rekao je Tyronn Lue.

Također mislim da sve pobjedničke momčadi moraju pobijediti u gostima. Tako da prvo mjesto je važno za nas, ali ući u doigravanje zdrav je još važnije.“

Ovo sve ima smisla Clevelandu, pogotovo nakon prošlogodišnjeg igrača. Prošle godine godine nisu bili zdravi i osjećaj je da ih je to stajalo NBA naslova. Da li bi oni pobijedili Warriorse i sa zdravim igračima to je rasprave za neko drugo vrijeme, ali osjećaj je da je gubitak zdravlja sudjelovao u tome. Nisu ni trebali prvo mjesto kako bi došli do finala. Atlanta Hawksi su prošle godine bili prvi, ali nisu mogli nadjačati LeBrona Jamesa ili svoje ozljede koje su se dogodile kada su se suprotstavili Cavsima.

Cleveland je porazio Atlantu u četiri utakmice iako nisu imali prednost domaćeg terena. Osjećaju se potpuno ugodno u gostima kad idu na neku veliku utakmicu u doigravanju. Do ulaska u finale, Cavsi su u gostima imali omjer 7-3. Pobijedili su dvije utakmice u Bostonu, dvije od tri u Chicagu i obje utakmice u Atlanti i jednu od tri u Oaklandu. Lakše je i ugodnije imati prednost domaćeg terena, ali to nije toliko nužno za momčad kao Cleveland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE