Sunday, April 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luka Dončić: Budući MVP NBA lige

Luka Dončić je vjerojatno najbolja mlada zvijezda u usponu u NBA ligi. Unatoč tome što ima samo 22 godine, Dončić već treću sezonu oduševljava svojom all-around igrom, koja mu omogućuje da u gotovo svakoj utakmici bude triple-double prijetnja.

Nedavno je sjajni mladi Slovenac ušao u povijest postavši drugi najbrži igrač koji je stigao do 35 triple-double učinaka, a samo je Hall of Famer Oscar Robertson postigao ovaj podvig u manjem broju utakmica.

Dončić je ovaj podvig ostvario dominantno upisavši 31 poen, uz 20 asistencija i 12 skokova. Također je postao jedan od samo četiri igrača koji su ostvarili statistiku 30-20-10 zajedno s Russellom Westbrookom, Magicom Johnsonom i Oscarom Robertsonom.

Dvostruki All-Star je opravdao hype nastao nakon njegovih igara u Europi. Dončić već ima dva All-Star nastupa, a Maverickse je prošle sezone odveo u doigravanje. No, što je još važnije, on je jedini igrač koji ima 22 godine, a da je već u ovogodišnjoj MVP utrci. Dončić trenutno zauzima peto mjesto Kia MVP ljestvice, što ga čini najmlađim kandidatom.

Ako nastavi pružati ovakve igre za Maverickse, mogli bismo ga uskoro gledati kako diže trofej za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Starost: 22 godine

Statistika NBA karijere: 25,9 poena, 8,4 skokova, 7,8 asistencija, 1,0 ukradenih lopti, 0,4 blokade u ukupno odigrane 192 utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE