Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luka Dončić još jednom ispisao povijest i stao uz bok Magicu Johnsonu

Iako su njegovi Mavsi sinoć u Madison Square Gardenu poraženi protiv New York Knicksa, Dončić je ponovno fantastičnim učinkom ispisao povijest

Luka Dončić nastavlja nizati fenomenalne partije u dresu Dallas Mavericksa na početku nove sezone i već sada potvrđuje da će, sa svojih 20 godina i u tek drugoj godini u NBA-u, biti u užoj konkurenciji za MVP-ja na kraju sezone.

Iako su njegovi Mavsi sinoć u Madison Square Gardenu poraženi protiv New York Knicksa, Dončić je ponovno fantastičnim učinkom ispisao povijest. Luka je ostvario novi triple-double, već peti ove sezone. Slovenski wunderkind upisao je 31 koš, 10 skokova i 11 asistencija, a tomu je pridodao i tri ukradene lopte te jednu blokadu.

Posebnost ove priče leži u tome što je Dončiću kao 20-godišnjaku pošlo za rukom u Madison Square Gardenu ostvariti triple-double učinak. Malo je igrača kojima to pođe za rukom, jer kakvi god Knicksi bili, a znamo da su u posljednih par godina ispod neke optimalne razine za ulazak u playoff i ne predstavljaju neku opasnost ozbiljnim momčadima, igrati u Madison Square Gardenu protiv njih nikad nije lak zadatak.

Ne i za Dončića. Luka je spomenutim učinkom, sa svojih 20 godina i 259 dana starosti postao drugi najmlađi igrač u povijesti Madison Square Gardena koji je u mitskoj dvorani ostvario triple-double. Jedini mlađi od njega je veliki Magic Johnson, koji je to uspio davne 1980. s 84 dana manje od Dončića.

Njegov trenutni prosjek od početka sezone glasi ovako: 28.3 koševa, 10.3 skokova i 9.1 asistencija po utakmici. Nastavi li ovako, Luka će uskoro imati triple-double prosjek! Zaista impresivno za jednog 20-godišnjaka!

Izvor: http://sportklub.hr/Kosarka/NBA/a103428-Doncic-ispisao-povijest-i-stao-uz-bok-Magicu-Johnsonu.html

Latest Posts

NE PROPUSTITE