Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luka Dončić: Legitimni MVP kandidat?

Luka Dončić blista na otvaranju sezone te je ponovno ispisao NBA povijest. Luka je u još jednom ispisao povijest, ovaj put u porazu Dallas Mavericksa od New York Knicksa rezultatom 106:102, zabio 38 poena, najviše u dosadašnjoj NBA karijeri, dodavši tome 14 skokova i 10 asistencija, čime je još jednom ostvario triple-double učinak.

Slovenski wunderkid je povećao prednost u broju ostvarenih triple-double učinaka prije dobi od 21 godine, gdje su LeBron James (7) i Magic Johnson (5) sljedeći na listi.

Istodobno, postao je prvi košarkaš u povijesti lige koji je prije navršenog 21. rođendana uspio ostvariti 3 triple-double učinka s najmanje 30 poena, pretekavši LeBrona Jamesa, protiv kojega je prošlu subotu odigrao utakmicu za pamćenje.

Uz sve to, postao je košarkaš koji je ostvario ​najviše triple-double učinaka u povijesti svoje NBA franšize (Dallas), a da je pritom zabio najmanje 30 poena. Tako je prestigao Michaela Finleyja i Jasona Kidda, koji su ostvarili dva takva triple-doublea.

Prestigao je Kidda (10) glede još jedne kategorije, trenutno je vodeći po broju triple-doubleova s najmanje 20 poena (11).

Prije utakmice je također bilo jasno da bi se sa sedam asistencija u iduće tri utakmice mogao pridružiti elitnim igračima s najmanje 1500 poena, 500 asistencija i 500 skokova u svoje prve 82 NBA utakmice.

Dončiću je to uspjelo već do 80. utakmice, što ga čini jedinim košarkašem uz Oscara Robertsona i Magica Johnsona, koji ima takvu statistiku na početku NBA karijere.

U slučaju da ovako nastavi igrati te ako Dallas izbori doigravanje, Slovenac će zasigurno biti jedan od contendera za MVP nagradu.

Izvor: https://ekipa.svet24.si/clanek/kosarka/slovenci-v-tujini/5dc64e71392e7/mejnik-na-dveh-nogah-luka-doncic-z-noro-predstavo-v-zgodovinske-knjige

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE