Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luka Dončić: “Nisam siguran hoću li u NBA već sljedeće sezone”

Slovenskom wunderkindu Luki Dončiću predviđaju da će biti prvi izbor NBA drafta 2018. godine. No on još nije siguran hoće li napustiti stari kontinent već na kraju tekuće sezone.

U intervjuu Super EuroLeagueu, internet magazinu, 18-godišnji igrač je na pitanje o napuštanju Europe izjavio:

“Ne mogu sa sigurnošću reći da ću napustiti Europu sljedeće sezone. Želim vidjeti kako će ova sezona završiti. Nitko ne može znati što budućnost donosi.”

Ovo nije prvi put da Dončić na ovaj način odgovara na pitanje o potencijalnom odlasku u NBA. Netom prije početka nove sezone Eurolige je izjavio kako se u Real Madridu osjeća bolje nego igdje drugdje.

U međuvremenu, Pablo Laso, trener Reala, još uvijek gaji nadu da će mladi Slovenac biti član madridskog velikana i sljedeće sezone, a predsjednik kluba Florentino Perez je izjavio da će klub barem probati dogovoriti takav scenarij s Dončićem.

Dončić ove sezone predvodi Euroligu zabijajući 19,7 poena po utakmici, te kaže da je glavni razlog njegovih dobrih igara činjenica da uživa u vremenu koje provodi na parketu.

“Marljivo treniram, ali najvažnije je da uživam igrajući. Iskreno rekavši, igram loše kad ne uživam u igri. Mislim da je to ključno za mene i moje suigrače, da uživamo dok smo na terenu.”

Realova zvijezda je također na prosjeku od 6,4 skoka te 4,1 asistenciju po utakmici. Unatoč tome se Madriđani muče; trenutno su na omjeru 5-4, a glavni razlog nešto lošijih rezultata su brojne ozljede, između ostalog i jednog od najboljih igrača Europe, Sergija Llulla. Dončić se nametnuo kao vođa ekipe, i vidi se da nema straha od tereta koji mu je stavljen na leđa.

“Velika privilegija je igrati u klubu kao što je Real Madrid”, završio je svestrani Luka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE