Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luka Dončić: “Puno je lakše postizati poene u NBA ligi, nego u Europi”

Luka Dončić je u jednom intervjuu izjavio kako je puno lakše postizati poene u NBA ligi, nego što je to slučaj na europskim parketima. Glavni razlog za to su neka NBA pravila koja su pogodna za učinkovitost u napadu, ali i veći košarkaški teren u američkoj košarci. NBA ima parket veličine oko 438,64 kvadratnih metara, dok europske momčadi igraju na parketu po pravilima FIBA-e, veličine od oko 420 kvadratnih metara.

“Ovdje je [u NBA] dosta lakše postići poene u usporedbi s Europom. U Europi je teren manji, a ovdje postoji pravilo [obrambene] tri sekunde. Mislim da je ovdje lakše postići poene.”

Ako pogledamo statistiku Marca Gasola i Nikole Jokića, oni nisu tako brzo premašili svoje brojke postignutih poena po utakmici u Europi. S druge strane Kristaps Porzingis i Dončić su te brojke nadmašili već tijekom svoje rookie godine.

Vidjet ćemo u narednoj sezoni znači li to da igrači poput Deni Avdije, LaMela Balla, RJ Hamptona i Killiana Hayesa mogu očekivati veću učinkovitost već po dolasku u NBA ligu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE