Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luke Walton novi trener Lakersa

Luke Walton, trenutačni pomoćnik Stevea Kerra u Golden State Warriorsima, novi je trener Los Angeles Lakersa. Objavilo je to vodstvo jedne od najtrofejnijih franšiza lige samo nekoliko dana nakon što su otpustili Byrona Scotta koji je vodio Lakerse u 2 iznimno loše rebuilding sezone.

„Uzbuđeni smo što smo doveli Lukea nazad u Los Angeles, gdje mislimo da će započeti izvanrednu trenersku karijeru. On je jedan od najtalentiranijih trenera i sretni smo što će voditi budućnost naše momčadi.“, izjavio je Mitch Kupchak, generalni menadžer Lakersa.

Walton je u „Jezerašima“ proveo 9 sezona kao igrač te je osvojio 2 naslova prvaka (2009,2010), a klubu će se pridružiti nakon što sezona završi za Warriorse u playoffu.

„Iznimno sam sretan zbog Lukea. Kao što smo se mogli uvjeriti na početku sezone, on ima sve što je potrebno da bude odličan trener u ovoj ligi. Sigurno je spreman za ovu priliku i uvjeren sam da će napraviti dobar posao s Lakersima kada naša sezona završi.“, izjavio je Steve Kerr.

Walton je vodio Warriorse u prvoj polovici sezone dok se Kerr oporavljao od operacije leđa te je ostvario omjer 39-4. Usporedbe radi, Kerrov omjer je bio 34-5. Sve u svemu, vidjet ćemo je li Walton „upio“ znanje Philla Jacksona nakon toliko sjedenja pored njega za vrijeme igračke karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE