Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Luke Walton: Važan je stil igre

Los Angeles Lakersi definitivno prolaze kroz najteži period svojeg dugogodišnjeg postojanja. Ne samo da je doigravanje još od 2013. godine za “onaj trofejniji” klub iz LA-ja nepoznat pojam, već su prošle sezone dotakli samo dno NBA lige te sa 17 pobjeda i 65 poraza upisali najlošiju sezonu u povijesti kluba.

Moralo je doći do određenih promjena. Kao što već znamo, veliki Kobe Bryant se nakon dugih 20 sezona oprostio od košarke, dok je na mjesto trenera Lakersa umjesto Byrona Scotta došao Luke Walton, dvostruki osvajač prstena s ekipom Lakersa (2009., 2010.) i dosadašnji pomoćnik glavnog trenera Golden State Warriorsa, Stevea Kerra.

Je li Walton spreman za preuzimanje kormila neke NBA ekipe? 24-0 omjer u periodu dok je zbog izbivanja Stevea Kerra obnašao ulogu glavnog trenera Warriorsa sigurno mu daje dodatan vjetar u leđa te budi nadu obožavateljima Lakersa da je na klupu došao napokon netko tko – zna što radi.

Moja procjena je da ćemo uspjeti. Igramo li na pravi način? Kreće li nam se lopta dovoljno? Igramo li čvrstu obranu? Rastemo li individualno i kao momčad? Ako budemo nastavili raditi ove stvari, uspjet ćemo, mislim da će pobjede nakon toga doći same od sebe“, izjavio je 36-godišnji Walton. “Treba biti oprezan ako se uđe u seriju loših rezultata. Ne treba dizati paniku i pokušavati promijeniti igru da bi pobijedili neku utakmicu. Gubili ili pobjeđivali – trebamo držati svoj stil igre.”

Stvari se za Lakerse neće promijeniti preko noći. No, obožavatelji Lakersa napokon vide svijetlo na kraju tunela – od trenutnog stanja mogu samo na bolje, imaju svlačionicu punu mladih igrača velikog potencijala te možda i najperspektivnijeg trenera lige u liku i djelu Lukea Waltona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE