Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Luol Deng nastavlja s ljetnim aktivnostima

Luol Deng, krilo Chicago Bullsa, nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu ovoga ljeta, krenuo je u nove pothvate prije poèetka NBA sezone.

Uz još sedmoricu aktivnih NBA igraèa, Deng je sudionik ovogodišnjeg ljetnog košarkaškog kampa u Africi, Košarka bez granica, koji se održava u Johannesburgu u Južnoafrièkoj Republici. Deng je prvi put na ovom dogaðaju sudjelovao 2006. godine, i zadovoljan je napretkom u proteklih 6 godina. “Ranije su sudjelovali samo djeèaci, a sada su tu i djevojke”, rekao je Deng. “Definitivno se može primijetiti razlika. Koliko god da je ranije bilo dobro organizirano, još se napredovalo i sve se odvija bez problema.”

Na dogaðaju sudjeluju Serge Ibaka, Thabo Sefolosha, Nick Collison i Cole Aldrich iz Oklahoma City Thundera, Luc Mbah a Moute iz Milwaukee Bucksa i C.J. Watson iz Brooklyn Netsa. Pridružila im se i All-Star igraèica WNBA lige, Chamique Holdsclaw. Mbah a Moute (porijeklom iz Kameruna), prvi put je iskusio Košarku bez granica 2003. godine, da bi se 2009. vratio kao NBA igraè. Stalni sudionik je i bivša NBA zvijezda Dikembe Mutombo.

“Spremao sam se za Olimpijske igre kako bih momèadi donio pobjedu, i sve ostalo što ide uz to. Radilo se o igranju košarke. Ovdje sada radim ono što želim kao osoba, pomagati drugima, ali ne samo na košarkaškom terenu”, rekao je Deng.

Latest Posts

NE PROPUSTITE