Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Maccabi svladao Cedevitu u derbiju

Izraelska momèad Maccabi Electra došla je do svoje osme pobjede u regionalnoj ABA ligi. Uspjeli su svladati prvog pratitelja, ekipu Cedevite i ponovno pokazali kako su prvi favoriti za osvajanje trofeja pobjednika lige.

Maccabi na svome terenu vrlo rijetko gubi, a to je osjetila i Cedevita na svojoj koži. Odigrali su dobru utakmicu, ali ipak nije bilo dovoljno da se svlada Maccabi. Ipak, poèetak susreta drugaèije je sugerirao jer je Cedevita zahvaljujuæi prvenstveno dvjema tricama Vedrana Vukušiæa povela sa 8:0, te uskoro tricom Matjaža Smodiša došla i na dvoznamenkastu prednost (18:8). Domaæi su igraèi taj zaostatak uspjeli prepoloviti do kraja prve èetvrtine.

Poèetkom drugog perioda igre domaæini rade seriju 9-0 i prelaze u vodstvo koje pred kraj poluvremena uspijevaju poveæati na 54:44, rezultat s kojim se otišlo na veliki odmor. No Cedevita se vrlo brzo vraæa u utakmicu i novom tricom, ovoga puta Marina Baždariæa dolaze na zaostatak od samo jednog poena razlike, 65:66, a uskoro uspijevaju i preuzeti vodstvo. Danas odlièni Dontaye Draper pogodio je novu tricu za vodstvo svoje momèadi 75:74 9 minuta do kraja susreta.

Maccabi 5 minuta prije kraja uspijeva obraniti nekoliko napada za redom i radi seriju 6-0 kojom se odvaja na nešto veæu prednost koju uspijeva zadržati do kraja. Cedevita se pokušala vratiti u susret, ali iskusna ekipa poput izraelske znala je svoje vodstvo pretvoriti u pobjedu, konaèan rezultat glasio je 96:89.

Guy Pnini predvodio je domaæu momèad sa 26 poena (trica 5/6) i 4 skoka, Jordan Farmar, koji je odigrao jednu od posljednjih utakmica za Maccabi jer æe se vratiti u Ameriku nakon službenog završetka lockouta, odigrao je odlièno, ubacio 15 poena i podijelio 13 asistencija. Hrvatsku momèad predvodio je Draper sa 28 poena (trica 7/9) i 6 asistencija, Miro Bilan ubacio je 12 poena a Marko Car 10.

Cedevita je ovim porazom na omjeru 7-2 koji æe ih zadržati na vrhu ljestvice te se polako okreæu novom europskom dvoboju, u utorak doèekuju momèad Benettona. Maccabi pak oèekuje odlazak u Beograd i dvoboj s Partizanom u sklopu Eurolige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE