Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Maestralni Chris Paul rastužio Los Angeles

Na Zapadu još jedno iznenaðenje. Nakon Spursa i Lakersi su izgubili prvu utakmicu doigravanja. Hornetsi su na krilima maestralnog Chrisa Paula pobijedili branitelje naslova sa 109:100 (55:47 poluvrijeme), nakon što su praktièki svih 48 minuta kontrolirali rezultat i tijek utakmice.

New Orleans Hornetsi su pokazali kako u ovoj seriji ne namjeravaju poslužiti tek kao lagano zagrijavanje Bryanta i društva pred eventualne kasnije zahtjevnije protivnike u pohodu na novi naslov.

Za Chrisa Paula definitivno nisu imali odgovor. Ponajbolji razigravaè lige je èinio sve na parketu. Na kraju prvog poluvremena je veæ imao double-double (11p/10a; 8 asistencija nakon prve èetvrtine), dok je u drugom dijelu pokazao svoje egzekutorske sposobnosti i odveo autsajdere Hornetse do pobjede i poèetnog vodstva. Brojke od ukupno 33 poena, 7 skokova, 14 asistencija i 4 ukradene lopte dovoljno govore o tome kakvoj su predstavi gledatelji u Staples Centru svjedoèili.

Uz Paula su se kod Hornetsa najviše istakli Carl Landry sa 17 poena i 5 skokova i Jarrett Jack s odliènom all-round pripomoæi s klupe (15p/4s/5a). Svakako navijaèe Hornetsa može dodatno hrabriti i èinjenica kako su pobijedili unatoè lošim uèincima dvojice igraèa iz prve postave. Trevor Ariza je šutirao oèajnih 2/13, dok je Emeka Okafor bio cijelu utakmicu u problemima s prekršajima. Uèinak od 4 poena, 2 skoka i 6 prekršaja u 22 minute na parketu vjerojatno neæe ponoviti u sljedeæim ogledima.

Kod Lakersa dosta toga i dalje ne štima. Bryant je s 34 poena, 4 skoka, 5 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti bio na standardno dobroj razini, no Pau Gasol je definitivno sasvim zakazao zabivši samo 8 koševa (šut 2/9) uz 6 skokova i 6 asistencija. Pomoæ Kobeu u vidu Rona Artesta (16p/11s) i Andrewa Bynuma (13p/9s) oèito nije bila dovoljna da se zaustave Paul i društvo.

Druga utakmica æe svakako biti jako interesantna. Hornetsi æe u nju zasigurno uæi rastereæeni i s vjerom u sebe i moguænost još jednog trijumfa u Gradu Anðela. Lakersi æe s druge strane, premda i dalje favoriti, igrati sigurno pod ogromnim pritiskom, jer eventualni zaostatak od 2:0 pred dvije gostujuæe utakmice æe biti teška misija za preokrenuti u svoju korist i snažnoj momèadi poput njih. Ta se utakmica igra 20. travnja u  04.30h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE