Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Maestralni Zubac sredio Sunse, Žižić i Hezonja solidni

Danila Gallinarija u sastavu Clippersa nema već peti susret zaredom, ali oni ipak uspijevaju pobjeđivati. Ponajviše zasluga za to ide na račun veterana Patricka Beverleya koji nadoknađuje učinak Talijana. Tako je i sinoć, u susretu protiv Kingsa, pogurao svoju momčad do pobjede sa 16 poena, 10 skokova i osam asistencija. Najefikasniji je bio Montrezl Harrell (25p), dok su sastav iz Sacramenta, koji nikako nije bio u rezultatskoj prednosti, predvodili De’Aaron Fox (21p) i Bogdan Bogdanović (19p).

Cavaliersi su pobjedom u Chicagu prekinuli niz od šest uzastopnih poraza, a veliki doprinos pobjedi dao je i ANTE ŽIŽIĆ. Ovaj put nije imao realizaciju na visokom postotku kao inače (4/11), pa nije uspio ubaciti dvoznamenkasti broj poena (osam), ali je dominirao u zračnim duelima u kojima je uhvatio 14 lopti. Najefikasnije suigrače imao je u Jordanu Clarksonu i Alecu Burksu koji su ubacili po 18 poena, dok je kod Bullsa najbolji pojedinac bio Finac Lauri Markkanen s 21 poenom i 15 skokova.

Novu sjajnu utakmicu u dresu Thundera odigrao je Paul George. U susretu moćnih protivnika ubacio je Bucksima 36 poena pogodivši 8/12 trica i uhvativši 13 lopti, te odveo sastav iz Oklahoma Cityja do pete pobjede u nizu. Što je bilo najvažnije, čak sedam poena George je postigao u završnoj minuti kada se odlučivao konačan pobjednik ovog više nego zanimljivog susreta. Russell Westbrook (13p, 13sk, 11as) je također pridonio pobjedi, a uspio je ostvariti i svoj 120. triple-double u karijeri, 16. u ovoj sezoni, unatoč jako lošem šutu iz igre (5/20). S druge strane, opet je impresionirao Giannis Antetokounmpo s 27 koševa i 18 skokova.

Namučili su se Rocketsi s gostima iz Orlanda koji su rano ostvarili visoku prednost, a izgubili su je tek u završnici utakmice. Da bi Rakete slavile James Harden je morao ubaciti novih 40 poena, ali i još jednom pokazati da, kad hoće, može odigrati i jako dobru obranu koju je začinio s tri blokade. Uz mnoštvo poena, ‘Brada’ je skupio i 11 skokova te podijelio šest asistencija. Aaron Gordon je bio prvi strijelac Magica s 23 poena, uz 10 skokova, dok je odličan nastup opet ubilježio i Nikola Vučević (19p, 17sk, 5as).

LaMarcus Aldridge je ponovno bio u glavnoj ulozi u susretu odigranom u San Antoniju između Spursa i njihovih gostiju iz Washingtona. Centar ‘Mamuza’ je postigao 30 poena, uz devet skokova i šest asistencija, spriječivši novi poraz svoje momčadi na domaćem terenu. Sastav Gregga Popovicha, koji je i ovaj put je bio lišen usluga DeMara DeRozana, na kraju susreta je imao sedam dvoznamenkastih strijelaca. Wizradsi su 19. put zaredom izgubili u San Antoniju, a prvi njihovi strijelci bili su Tomas Satoranky i Bradley Beal. Obojica su ubacila po 21 poen, prvi uz devet skokova i osam asistencija, dok je drugi imao jedno dodavanje manje od češkog reprezentativca.

Ni nova genijalna partija Luke Dončića nije pomogla Mavsima da svladaju jak gostujući sastav iz Kanade. Mladi Slovenac je ostvario svoj drugi triple-double u NBA karijeri, a u njega je ugradio novi rekord karijere od 35 poena, uz 12 skokova i 10 asistencija, čime je postao prvi tinejdžer u NBA povijesti sa dva ‘trostruko-dvostruka’ ostvarenja. Međutim, i Raptorsi su imali raspoloženog Kawhija Leonarda (33p, 10sk), a kad je tako, teško ih je dobiti.

DARIO ŠARIĆ i dalje muku muči s postizanjem koševa. U domaćem porazu ‘Vukova’ od Jazza, Šibenčanin je postigao samo tri poena, a ponovno nije ni pokušavao često pucati na koš (1/4), iako je na terenu proveo 30 minuta. Svojim suigračima je pomogao s 11 skokova, ali niti njegove uhvaćene lopte, niti odlična izvedba Andrewa Wigginsa (35p) nisu Minnesoti pomogli da izbjegnu poraz. Sastav iz Salt Lake Cityja predvodio je, po tko zna koji put zaredom, Donovan Mitchell, ovaj put s 22 koša.

Baš kao i Šarić, 30 minuta igre iznenada je dobio i MARIO HEZONJA, a u porazu Knicksa kod kuće od Miami Heata iskoristio ih je za 12 poena (šut 4/10), pet skokova, tri osvojene lopte i jednu asistenciju. Prvi strijelac pobjedničkog sastava bio je Wayne Ellington s 19 ubačenih poena, sve u drugom poluvremenu, dok je najviše koševa na utakmici (22) postigao Tim Hardaway Jr. Ipak, prva zvijezda ‘Madisona’ noćas je bio veteran Dwyane Wade koji je novu od oproštajnih epizoda obilježio s 15 poena i 10 asistencija. Naravno, prilikom izlaska s parketa nije izostao ‘standing ovation’, a dobio ga je i – Carmelo Anthony.

Za kraj burne NBA noći ostao je dvoboj hrvatskih centara u ‘Staples Centeru’. U svakom pogledu dobio ga je IVICA ZUBAC čija je momčad na kraju slavila, a on joj je pomogao sa sjajnim učinkom od 24 poena, 16 uhvaćenih lopti i četiri blokade: https://www.youtube.com/watch?v=EyIWodYfs-Q. Realizacija iz igre bila mu je 9/16, dok je slobodna bacanja pucao 6/7. Bio je najučinkovitiji igrač utakmice, a titulu prvog strijelca podijelio je sa suigračem Kentaviousom Caldwell-Popeom. Obojica naših igrača našla su se u startnim petorkama, a DRAGAN BENDER je svojih 13 minuta iskoristio za pet poena, četiri skoka i jednu blokadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE