Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Magic Johnson: “Bad Boysi su zaslužni da je Michael Jordan najbolji košarkaš u povijesti”

Michael Jordan je u doigravanju morao preći preko najveće prepreke, a to je značilo pobijediti legendarnu generaciju Detroit Pistonsa, poznatu pod nadimkom Bad Boys kako bi stigao do svog prvog NBA finala, u kojem su njega i Bullse čekali Magic Johnson i Los Angeles Lakersi.

Jordan je 1991. napokon uspio osvojiti toliko željeni NBA naslov. Chicago Bullsi su nevjerojatnom igrom najprije “pomeli” Isiaha Thomasa i Pistonse u finalu istočne konferencije nakon što su tri sezone zaredom gubili od njih. Jordan i njegovi Bullsi nisu tu stali, osvojili su još pet NBA naslova 90ih godina prošlog stoljeća, ukupno šest u osam godina, a pitanje je bi li osvojili osam zaredom da se nije umirovio nakon prvog threepeata 1993. godine.

Magic Johnson, vjerojatno najbolji razigravač u povijesti NBA lige, vjeruje da su Thomas i Bad Boysi zaslužni da je Jordan GOAT (najveći svih vremena).

Bullsi su dugi niz godina pokušavali pobijediti Pistonse, a Isiah [Thomas] ih je uvijek zaustavio, no to je Bullse učinilo pobjedničkom momčadi, rekao je Magic Johnson za NBC’s Today u ponedjeljak ujutro, piše Dan Cancian iz Newsweeka.

Oni [Pistonsi] su imali jako puno niskih udaraca. Mogu shvatiti zašto je Michael bio toliko uznemiren. Sjajna stvar je što su upravo oni (Bad Boysi) učinili Michaela Jordana najvećim igračem svih vremena. Razlog zbog kojeg je postao najveći je taj da je morao pobijediti Pistonse.

Jordan još uvijek ne voli Thomasa i ostale članove te momčadi Pistonsa. “Bad Boysi” su igrali prljavo i doslovno su pretukli svoje protivnike, a osobito rado su to radili protiv velikih rivala Bullsa.

Štoviše, Jordan i Bullsi vjerojatno nemaju baš poštovanja prema Thomasu i ostalim članovima te momčadi jer su napustili parket bez rukovanja i čestitanja Bullsima nakon poraza u finalu istočne konferencije 1991. godine. Izgleda da je Jordan upravo tada prekinuo svoj odnos sa Zekeom.

Thomas je zbog Jordana izostavljen s liste igrača američke reprezentacije 1992. godine (poznatija pod nazivom Dream Team). MJ je rekao vodstvu reprezentacije kako neće igrati ako Thomas bude na popisu. Ostalo je povijest…

Latest Posts

NE PROPUSTITE