Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Magic Johnson: “Lonzo je vođa”

Predsjednik košarkaških operacija Los Angeles Lakersa, legendarni Magic Johnson, bio je prilično iskren na upit o tradeu D´Angela Russella, drugi izbor drafta 2015. godine u Brooklyn Netse.

D´Angelo je odličan igrač. Ima potencijala postati all star igrač. Mi smo mu zahvalni za sve što je učinio za klub. Ipak, mi trebamo vođu, nekoga tko će učiniti ostale igrače boljim i nekoga s kim ostali igrači žele igrati“, izjavio je Johnson na predstavljanju svojih draft izbora u trening centru Lakersa.

Lakersi su pomalo (ne)iznenađujuće poslali svoju mladu zvijezdu u nastanku zajedno s Timofeyem Mozgovom u Brooklyn Netse za Brooka Lopeza i 27. izbor na nedavno održanom draftu. Ovim potezom Lakersi su se oslobodili opterećujućeg ugovora s Mozgovom i oslobodili ogroman cap prostor za dovođenje Paula Georgea ili LeBrona Jamesa, koji bi oživili poznatu franšizu naviknutu na pobjede.

Dosta polemike je ipak izazvao podatak da je u paket uključen i Russell.

Svoj potez detaljnije je objasnio Magic Johnson.

Obišao sam srednju školu gdje je išao Lonzo Ball i razgovarao s ravnateljom i učiteljima. Svi su dali pozitivan feedback o njemu. To mi je bilo dovoljno. Rekao sam sam sebi, OK, to je naš čovjek, on je vođa, on ima pozitivan nastup prema drugim ljudima, to nama treba.“

Ipak, Lakersi nisu uspjeli dovesti poznata imena u klub zadnjih 4 godine. Na upit kako to misli promijeniti u budućnosti, Johnson je odgovorio.

Pogledajte me, pogledajte moj osmijeh,vidite li ga? Mislim da smo na dobrom putu. Zadovoljan sam i sretan. Navijači Lakersa bi trebali biti uzbuđeni. Vraćamo se.

Kada imaš ovoliko cap prostora, ljudi žele igrati za tebe, karte su se promijenile. Ovo je uzbudljivo vrijeme za Lakerse. Veliki igrači ponovo žele igrati za nas. Ne bi povukao ovaj potez da ne znam da mogu pametno potrošiti novce, vjerujte mi.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE