Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Magic tricama uništio Heat, Cavsi bez Irvinga svladali Clipperse

Orlando Magic nanio je sedmi poraz košarkašima Miami Heata u NBA noæi sa srijede na èetvrtak. U Orlandu je domaæi sastav slavio sa 102:89.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tony Parker (37)
  • Asistencije: Jose Calderon (15)
  • Skokovi: Dwight Howard (24)
  • Ukradene lopte: Josh Smith (5)
  • Blokade: Larry Sanders (4)

Serija Magicovih igara toplo-hladno se nastavlja. Pobjeda nad Miamijem je samo još jedan dokaz da je momèad s Floride sposobna slaviti i protiv najveæih kandidata za naslov, ako krene šut, a u srijedu je krenuo.

Košarkaši Magica ubacili su èak 17 trica, od èega je Ryan Anderson (27 koševa) stavio njih pet. Najbolji Magic Dwight Howard ubacio je 25 poena i upisao 24 skoka. Kod Heata je Dwyane Wade bio najbolji strijelac s 33 koša, ali samo 11 nakon poluvremena. LeBron James ubacio je svega 17 koševa za Miami.

Magic je trenutno na nizu od èetiri pobjede u posljednjih pet susreta, dok je, pak, serija Miamija od tri pobjede prekinuta ovim porazom.

Aktualni prvaci Dallas Mavericksi iznenadili su Denver u gostima pobijedivši ih 105:95. Doduše, Nuggetsi su igrali bez najboljeg strijelca, Danila Gallinarija koji se ozlijedio na posljednjoj utakmici (stopalo), te Coreyja Brewera kojem je preminuo otac. Dallas je igrao bez prvog razigravaèa Jasona Kidda kojeg još uvijek muèi list desne noge.

Dirk Nowitzki bio je najbolji strijelac Mavericksa s 25 poena, a njemu je pomogao Vince Carter sa 17. Kod domaæina su Rudy Fernandez i Al Harrington bili najefikasniji sa 17 koešva. Nene i Ty Lawson dodali su svaki po 16.

Los Angeles Clippersi osjetili su na najgori moguæi naèin što to znaèi igrati bez Chaunceyja Billupsa. Poraženi su na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa sa 99:92. Ramon Sessions predvodio je Cavalierse s 24 koša, te je na najbolji moguæi naèin zamijenio ozlijeðenog prvog picka drafta Kyriea Irvinga. Antawn Jamison pridodao je 27.

Kod gostiju je Blake Griffin bio najbolji s 25 poena i 15 skokova. Chris Paul pridodao je 16 poena i 12 asistencija u porazu svoje momèadi koja æe do kraja sezone igrati bez Billupsa kojem je stradala Ahilova tetiva.

Recimo još da su Chicago Bullsi predvoðeni Carlosom Boozerom slavili na gostovanju kod New Orleans Hornetsa s 90:67. Boozer je ubacio 18 koševa, Noah 13 i 10 skokova, a Taj Gibson 14. Najbolji Bulls Derrick Rose igrao je svega 22 minute zbog bolnih leða koja ga još uvijek muèe, te je ubacio šest poena i podijelio isto toliko asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE