Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Maksimalna kazna za Donalda Sterlinga

U jeku uvredljivih i rasističkih izjava vlasnika Los Angeles Clippersa, Donalda Sterlinga, danas je održana službena konferencija na kojoj je čelni čovjek NBA lige, Adam Silver, priopćio svoju odluku o njegovoj sudbini.

Sterling je u razgovoru sa svojom mlađahnom djevojkom, koja je taj isti snimala, izjavio niz stvari neprimjerenih za 21. stoljeće i jednog vlasnika NBA momčadi. Razgovor je, naravno, ubrzo završio u javnosti i pokrenuo lavinu nezadovoljstva. Najviše je bila pogođena sama momčad Clippersa, koje je u četvrtoj utakmici protiv Warriorsa izgledala emocionalno ispražnjeno i neprepoznatljivo. U toku zagrijavanja igrači su održali svoj tihi bunt protiv poteza njihova vlasnika skinuvši svoje majice za zagrijavanje sa logom Clippersa te noseći obične crvene majice.

Danas je komesar NBA lige, Adam Silver, reagirao brzo i efikasno. Presuđeno je da Sterling prekršio pravila lige izrazivši svoje uvredljive stavove koji su odjeknuli među svim igračima, vlasnicima i drugim osobama na bilo koji način povezanim s ligom. Sterling je kažnjen s 2,5 milijuna dolara što je najveća moguća kazna prema NBA ustavu. Novac od kazne će biti doniran udrugama posvećenim borbi protiv rasizma i promicanju tolerancije među ljudima. Također je donesena odluka kako Starling do kraja života neće smjeti prisustvovati utakmica, treninzima kao ni imati ikakvu riječ u kako u odlukama i poslovima Los Angeles Clippersa, tako i same lige. Silver je također izjavio kako će potaknuti “Odbor guvernera” da provedu svoj  autoritet i većinskom odluka vlasnika svih NBA momčadi prisile Sterlinga na prodaju Clippersa.

Mnogi bivši i sadašnji igrači, Magic Johnson, Dwyane Wade, Steve Nash i drugi, su na društvenim mrežama izrazili zadovoljstvo odlukom i pozdravili Silverovu odlučnost. Mnogi najavljuju kako je ovaj proces tek počeo jer je teško vjerovati kako Sterling neće podnijeti tužbu protiv lige i pokušati sve u svojoj moći da spriječi prisiljenu prodaje svoje momčadi, no to će se sve još razjasniti tijekom narednih nekoliko tjedana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE