Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Malone izostavio Jordana iz najbolje petorke svih vremena

Mnogi mediji uživaju pitati nekadašnje NBA zvijezde o odabiru najvećih igrača u povijesti. Jedan od posljednjih koji je priupitan za tako nešto bio je Karl Malone, legendarni bivši krilni centar Utah Jazza.

Danas 49-godišnji Malone je tijekom intervjua u The Dan Patrick Showu progovorio o LeBronu Jamesu kao o jednom od najvećih koji je ikada igrao košarku, a u odabiru idealne petorke svih vremena izostavio je Michaela Jordana, svog velikog rivala protiv kojeg je izgubio dva velika finala (1997. i 1998.), a uvrstio njegovog klupskog kolegu iz Chicago Bullsa Scottieja Pippena.

Na poziciju playmakera i šutera Malone je odabrao Johna Stocktona i Oscara Robertsona, Wilta Chamberlaina kao centra, Jamesa kao krilnog centra, a Pippena na poziciji krila.

“Scottie Pippen vodio je momčad u svakoj statističkoj rubrici dok ondje nije bilo Michaela Jordana. Zato ga moram ondje uvrstiti”, objasnio je Malone, popularni “Poštar”.

Iako se ukusi razlikuju, američki mediji su složni u ocjeni da je Maloneovo izostavljanje Jordana s popisa u svjetlu uključivanja Pippena prilično “bizarno”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE