Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Malone ubacio 9787 poena s linije slobodnih bacanja

Došla je nedjelja te je vrijeme za novih pet zanimljivosti iz NBA svijeta. Saznajte nešto o legendama Utah Jazza te o legendarnoj utakmici Warriorsa i Lakersa iz 1961.

NBA ZANIMLJIVOSTI:
Najlošiji igraè po postotku slobodnih bacanja bio je Lorenzo Williams, centar 90-ih godina, koji je u 6 NBA sezona uspio pogoditi samo 37.7% slobodnih bacanja.

John Stockton jedini je igraè koji je u 19 NBA sezona nastupio u rekordnih 19 doigravanja, no nažalost ostao je bez NBA naslova prvaka.

Los Angeles Lakers jedina je momèad ikada u kojoj su u istoj sezoni igrala èetiri igraèa koji su bili prvi izbori drafta, to su bili: Kareem Abdul Jabbar, Magic Johnson, Mychal Thompson i James Worthy.

Prva utakmica u kojoj su dva igraèa postigla po 50 ili više koševa odigrana je izmeðu Warriorsa i Lakersa ( 8.12.1961 ). To su ostvarili Wilt Chamberlain sa 78 koševa u dresu Warriorsa i Elgin Baylor sa 63 koša u dresu Lakersa.

Karl Malone,
nekad glavna zvijezda Utah Jazza i sada svakako buduæi Hall of fame igraè, rekorder je po broju postignutih koševa iz slobodnih bacanja. U karijeri je postigao èak 9787 koševa s linije slobodnih bacanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE