Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Manute Bol je vjerojatno imao više od 40 godina kada je igrao u NBA-u

Pokojni Manute Bol bio je poznat kao najviši igrač u povijesti NBA-a s 2,31m visine. No, kako to često biva s Afrikancima, u javnost je izašao skandal oko Bolovih godina. Naime, Kevin Mackey, čovjek koji ga je doveo iz rodnog Sudana u SAD, točnije na sveučilište Cleveland State, kaže da je izmislio njegov datum rođenja.

“Dao sam mu datum rođenja jer on nije znao koliko je bio star. Svaka atletska vrata su ti otvorena s 19 godina, a kad imaš 35, zatvorena su ti. Manute je vjerojatno imao 40 ili 50 godina kada je igrao u NBA-u.”

“Bol nije imao pojma koliko godina je imao, a ni klinac koji je došao s njim također nije znao. Nitko nije znao koliko je Bol imao godina.”

Mackey, sada skaut u Indiana Pacersima, tako se našao u nezahvalnoj poziciji te je morao izmisliti rođendan Bolu. Odlučio se za 16. listopad 1962.

“Bio je u listopadu, htio sam da bude nakon 1. rujna. Htio sam osigurati da je dovoljno mlad jer nije imao dob. Mislim da je zapravo bio u četrdesetima, stvarno sam uvjeren u to, ali nema načina na koji to možemo saznati.”

Bol nikada nije zaigrao na Cleveland Stateu jer nije dovoljno dobro govorio engleski jezik. Na draftu 1985. je 31. odabirom odabran od strane Washington Bulletsa (današnjih Wizardsa). Odigrao je deset sezona u NBA-u, a preminuo je 2010. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE