Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Manute Bol u bolnici zbog zatajenja rada bubrega

Sudanac Manute Bol (47), bivši 231 cm visoki NBA košarkaš, hospitaliziran je u Washingtonu nakon zatajenja rada bubrega i teških kožnih problema.

“Vjerujem da æe preživjeti, ali bubrezi su mu potpuno zatajili. Da je ostao još dva dana u Sudanu mislim da ne bi bio živ” rekao je Tom Prichard, direktor Sudan Sunrisea, udruge koja potièe na pomirenje u Sudanu, a èiji je èlan i Bol.

Prichard je objasnio da se Bol vraæao u Sjedinjene Amerièke Države proteklog tjedna i da je hospitaliziran po slijetanju na aerodrom Dulles International. Dodao je da je Bol podvrgnut trostrukom tretmanu dijalizom, te da je kao posljedicu razvio Stevens-Johnsonov sindrom, po život opasno stanje u kojem se slojevi kože poèinju odvajati od tkiva.

Trenutno je bivši NBA košarkaš pod utjecajem morfija i vjerojatno æe biti prebaèen na odjel za opekline.

Bol je veliki borac za prava ljudi u svojoj domovini, a iz Sudana se vraæao zbog sudjelovanja u projektu izgradnje škole u suradnji sa Sudan Sunriseom.

Tijekom aktivne 10-godišnje karijere u NBA ligi, u kojoj je branio boje èetiriju momèadi (Washingtona, Golden Statea, Philedelphije i Miamija) Bol je ostvarivao prosjek od 2.6 koševa, 4.2 skokova i 3.3 blokade po utakmici. U svoje je vrijeme, 80-ih godina prošlog stoljeæa, bio najviši košarkaš u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE