Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marbury: Jordan je zaboravio da je nekoæ i on bio igraè

Bivši košarkaš najjaèe lige svijeta (NBA) Stephon Marbury obrušio se na vlasnika Charlotte Bobcatsa i po nekima najveæeg igraèa svih vremena, Michaela Jordana.

Šesterostruki osvajaè NBA naslova (Jordan) je jedan od najglasnijih zagovornika da se igraèima da manje od 50 posto profita u pregovorima koji trenutno koèe poèetak nove sezone najjaèe košarkaške lige svijeta. Marbury, koji trenutno igra u Kini, je putem društvene mreže Twitter napisao:

“Jordan je zaboravio iz koje je rupe izašao. MJ je zaboravio da je i on jednom bio igraè. Prodaj svoju momèad ako ne znaš kako izvuæi profit iz nje. Više nisi poseban, sada si samo obièan tip”, napisao je Marbury.

Iako bi se moglo reæi da je Jordan možda i najveæa koènica trenutnih pregovora zbog svog èvrstog stava od podjele profita, to ipak ne treba èuditi. Naime, Jordan je preuzeo momèad od Boba Johnsona koji je istu ostavio u dugovima do grla. “Njegovo leteæe visoèanstvo” radi upravo ono što bi trebalo da se barem malo izvuæe iz lošeg poslovnog poteza koji je povukao kada je otkupio dionice Bobcatsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE