Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marc Gasol gotovo sigurno ostaje u Grizzliesima

All-star centar Memphisa Marc Gasol od prvog lipnja postaje slobodan igrač a iako vjerovatno svaki fan NBA lige smatra da će on ostati tu gdje jeste, novinar Yahooa Adrian Wojnarovski rekao je, citirajući svoje izvore, da do dogovora još uvijek nije došlo. Još je dodao da se očekuje da isti ostane u Memphisu, ali da zasad još ništa nije sigurno. Teško tko može vjerovati da će Gasol napustiti Memphis bez obzira na to kakve informacije dolaze, a ovaj mali dio sumnje koji sada postoji, iako mizeran, možda „natjera“ Phila Jacksona i Knickse da agresivnije krenu po potpis španjolskog reprezentativca. Kao i njegov stariji brat Pau Gasol, vjerovatno bi se odlično uklopio u napad koji gaji Jackson pa tako bi bio savršen za New York, ali stvarno su minimalne šanse da Marc napusti Grizzlise.

Prije tri sedmice, Marc je radio intervju za Gigantes, jedan španjolski list i tu je izjavio sljedeće: „Nisam razmišljao o promjeni tima. Svi znaju za odnos moje porodice i Memphisa, specijalan je i ostavio je dubok trag na nama. Sve vam mora biti izbalansirano. Moja odluka će biti dobra jer ću je ja učiniti dobrom.“ Naravno, bilo je primjera igrača koji vrlo brzo mijenjaju svoju priču ali teško je vjerovati da će igrač vjeran poput Gasola napustiti Memphis. Sve će se saznati poslije tog prvog lipnja kada počne period potpisivanja slobodnih igrača.

Podsjetimo, Marc Gasol je upravo završio svoju sedmu sezonu u ligi. Izabran je sredinom druge runde 2007. od strane Lakersa ali je razmijenjen kao dio tradea koji je njegovog starijeg brata poslao u Los Angeles. Imao je dvije all-star sezone od kojih je jedna ova protekla, koja mu je i najbolja u karijeri. Ugovor koji mu je sada istekao potpisao je krajem 2011. na četiri godine vrijedan $57.5 milijuna, a za prošlu sezonu dobio je $15.8 milijuna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE