Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marc Gasol najbolji obrambeni igrač ispred LeBrona i Ibake

Centar Memphis Grizzliesa, Marc Gasol, danas je i službeno proglašen najboljim obrambenim igračem sezone. Postojale su glasine u prethodnim danima da će on dobiti ovu nagradu, a sada je to i službeno.

Španjolac je bio ključna figura obrane Memphisa koja je sezonu završila s 89,3 prosječno primljena poena po utakmici, što je najniža brojka u NBA ligi ove sezone. Veliku pomoć imao je i u Tonyju Allenu, također sjajnom obrambenom igraču, ali ipak je Španjolac bio “stup” obrane.

Gasol je tako postao prvi Europljanin koji je osvojio ovu nagradu, kao i prvi stranac od Dikembea Mutomba, koji je ovu titulu ponio 2001. godine u dresu 76ersa. Također, on je prvi igrač franšize Grizzliesa koji je osvojio ovu nagradu, koja se dodjeljuje od sezone 1982/83, kada je najboljim obrambenim igračem proglašen Sidney Moncrief iz Milwaukee Bucksa.

Tako je Gasol naslijedio Tysona Chandlera, koji je prošle sezone bio najbolji obrambeni igrač. 28-godišnji centar Memphisa ove je sezone prosječno bilježio 14,1 poena, 7,8 skokova i 1,7 blokadu po utakmici, što je slabije od njegove prošle sezone (14,6 poena, 8,9 skokova, 1,9 asistencija), ali obrana je dio igre koji se najmanje može mjeriti osnovnom statistikom.

121 osoba iz medija koji prate NBA ligu dala je glasove za najbolja tri obrambena igrača ove sezone. Gasol je dobio 30 glasova za prvo mjesto i ukupno skupio 212 bodova. Drugi u poretku je LeBron James s 18 glasova za prvo mjesta, a treći je Serge Ibaka s 14 glasova. Gasolov suigrač Tony Allen završio je kao peti u poretku, ispred Tima Duncana, Larryja Sandersa i Paula Georgea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE