Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marc Gasol protiv odmaranja igrača

Čini se da i druge momčadi počinju prakticirati poznatu taktika trenera Spursa, Gregga Popovicha, te kako sezona odmiče, počinju odmarati ključne igrače. Tako su ovu nedjelju Hawksi u utakmici protiv Lakersa odmara Teaguea, Millsapa i Carrolla, a Warriorsi su pak u nedavnoj utakmici protiv Nuggetsa odmarali Thompsona, Curryja i Iguodalu.

Nova momčad koja se priključila tom trendu su Memphis Grizzliesi.  Zbog relativnog pada forme i svega 6 pobjeda iz 11 prijašnjih susreta, u utakmici s Wizardsima prošlog četvrtka su, na zahtjev trenera Davea Joergera, odlučili odmoriti četiri igrača iz svoje startne petorke – Gasola, Randolpha, Conleyja i Allena. Marcu Gasolu to baš i nije osobito dobro sjelo.

Ne, ne volim se odmarati,“  izjavio je startni centar Grizzliesa. „To nije moja odluka niti će ikada biti. Jednostavno to ne volim. Znam da vam košarka kao sport pruža relativno kratku karijeru jer svatko od nas ima određeni broj utakmica.  Ja sigurno nemam neograničen broj utakmica u svojim nogama jer će moje tijelo kad tad reći da je dosta. Ponosim se igranjem svake utakmice i po meni je vrlo važno svaku večer izaći na parket. Međutim, ja ne vodim ovu momčad. Drugi su ljudi tu da donose odluke i ja te odluke moram poštovati.“

The Big Burrito, kako su ga nekada zvali zbog njegove figure, navodno ima i lakšu ozljedu noge te vrlo lako postoji mogućnost da ga trener odluči odmoriti i u još nekoj od narednih utakmica. Memphis trenutno drži 2.mjesto Zapadne konferencije, i koliko god im je važno sezonu završiti sa što boljim omjerom i pozicijom, jednako je važno, ako ne i važnije, da im igrači doigravanje dočekaju svježi i odmorni. A čini se da je starterima odmor godio, budući da su u dvije naredne utakmice lako izborili pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE