Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marc Gasol ne želi u New York

Već je i svaka šuša koja ponekad baci oko na NBA košarku i pročita nešto saznala da će Marc Gasol ovo ljeto postati nezaštićeni slobodni igrač. Ove je sezone i naš portal objavio nekoliko tekstova o mogućoj destinaciji mlađeg od braće Gasol. Često se spominjao New York i to kao jedan od ozbiljnijih kandidata za dovođenje ponajboljeg centra lige. Tu je igralo više faktora: što bivši, što sadašnji poslovni odnosi imaju svoje prste u svemu pa su mnogi tako povezali Knickse i Marca na relaciji Phil JacksonPau GasolMarc Gasol. Pau je sam i priznao da je razgovarao s Marcom o mogućnosti igranja za Phila. Druga, i još važnija stvar, zašto Knicksi žele Španjolca u svojim redovima jest ta što takav tip centra ide ruku pod ruku s trokutom, napadom koji je Phil u Velikoj jabuci malo forsirao, malo nije, bilo je finih akcija, ali i nekih koje ne spadaju na poluprofesionalne košarkaške terene, kamoli NBA. No, izgleda da je priči o Gasolu u Knicksima došao kraj.

Chris Sheridan iz SheridanHoopsa prenosi sljedeće: „Izvor blizak Gasolu rekao mi je da Marc ne namjerava igrati za New York Knickse. Njegova odluka nema nikakve veze s Philom Jacksonom ili Jamesom Dolanom. Stvar je u novcu. U Memphisu može dobiti petogodišnji ugovor. Nakon poreza, to će biti više nego dvostruko no što bi dobio u New Yorku.“

Teško da će Gasol napustiti pobjedničku kulturu koju je pomogao stvoriti u Memphisu. S poslovne strane, teško da će odbiti i više novaca koji mu jedino Grizzliesi mogu ponuditi – maksimalni, garantirani ugovor na pet godina. Nisam otkrio toplu vodu ako kažem da igrači najčešće odlaze iz dva razloga: više novaca i/ili više pobjeda. Knicksi mu nisu u stanju ponuditi ni jedno ni drugo. Velike franšize na rubu ponora (Lakersi i Knicksi) moraju se okrenuti nekim drugim strategijama. Prvo treba stvoriti poželjnu atmosferu zbog koje bi vrhunski igrači došli tamo igrati košarku. Danas mnogi zanovijetaju oko promjena koje su se dogodile u NBA. Neke su opravdane, neke ne, ali osobno mi je najdraže to što ime grada ne znači instantno i dobru priliku za ulov kapitalca, više nisu samo Hollywood i Manhattan dovoljni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE