Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

March Madness: U finalu Michigan State i North Carolina

Na ovogodišnjem March Madnessu odigrane su 63 utakmice. Èeka nas još jedna, ona najvažnija izmeðu Michigan State, koji je noæas pobijedio Connecticut i North Caroline koje je slavila protiv Villanove.

Michigan State – Connecticut 82:73
(38:36, 44:37)

Michigan State: Morgan 18, Roe 4, Suton 4, Lucas 21, Walton 2, Ibok, Allen 2, Summers 10, Green 8, Lucious 11, Gray 2.
Connecticut: Adrien 13, Robinson 15, Thabeet 17, Price 15, Austrie 6, Beverly, Walker 4, Edwards 2.

Prvu polufinalnu utakmicu izmeðu Michigan Statea i Connecticutja pratilo je vise od 72,000 gledatelja na nogometnom stadionu u Detroitu. Michigan State je odlièno otvorio utakmicu i kontrolirao skok tokom cijele utakmice. Connecticut je ravnotežu na terenu pokušavao uspostaviti spuštanjem lopte u reket. Hasheem Thabeet, Stanley Robinson i Jeff Adrien su zadavali dosta problema obrani Michigan Statea i sa nekoliko koš-faula vratili utakmicu u egal. Ipak, Michigan state odlazi na odmor s prednošæu od dva koša (38:36). Drugo poluvrijeme nam je ponudilo nastavak dominacije Michigan Statea u skoku, pogotovo napadaèkom. Iskazali su se bek Lucas sa 21 košem i krilni igraè Morgan sa 18 koševa i 9 skokova. Naš Goran Suton nije bio raspoložen kao prethodnih utakmica i završava susret sa 4 kosa, ali i 7 veoma važnih skokova. Kod  poražene ekipe iskazao se Thabeet sa 17 koševa, Price sa 15 koševa, ali i šutom 5-20, dok je Robinson pokazao nekoliko veoma atraktivnih poteza i upisao 15 koševa te 13 skokova.


North Carolina – Villanova 83:69
(49:40, 34:39)

North Carolina:
Thompson 6, Hansbrough 18, Ty 22, Green 12, Ellington 20, Boby, Drew II, Davis 5, Zeller.
Villanova: Clark 6, Anderson 6, Cunningham 12, Reynolds 17, Redding 15, Pena, Fisher 13, Stokes.

U drugom utakmici veèeri, North Carolina je pokazala zašto je po mnogima najveæi favorit za osvajanje naslova ove godine. Iskusna momèad s dva seniora i 3 juniora nije dopustila Villanovi da se im približi tokom cijele utakmice. Od samoga poèetka Ty Lawson je dokazao svima da je jedan od najboljih bekova lige. Utakmicu je završio sa 22 kosa, 9 skokova i 7 asistencija. Kontrolirao je tempo utakmice i pronalazio suigraèe u odliènim pozicijama za šut. To je posebno iskoristio Wayne Ellington za 20 koševa, 9 skokova i nekoliko kljuènih trica u prvom poluvremenu pomoæu kojih se North Carolina odvojila na 9 koševa razlike (49:40). Kao uvijek, svoj dio posla je odradio i Tyler Hansbrough koji susret završava s double-double uèinkom od 18 koševa i 11 skokova. Villanova nije prikazala nivo igre koji su držali tokom godine i posebice tokom nekoliko zadnjih utakmica. Obrana kojom su uništili Duke i Pittsburgh nismo vidjeli u ovoj utakmici, štoviše, North Carolina je njih prisilila na 32.5% šuta iz igre. U takvoj utakmici su se za Villanovu istaknuli Reynolds sa 17, a Redding sa 15 koševa, dok se ispod obruèa pokušavao boriti Cunningham i ostvario double-double uèinak od 12 koševa i 12 skokova.

Finalna utakmica je na rasporedu u ponedjeljak s poèetkom u 20:21 po vašem (hrvatskom) vremenu. Možemo oèekivati odlièan susret s jedne strane Michigan Statea predvoðenog Lucasom, Sutonom i brojnim navijaèima, dok ce se na suprotnoj strani naæi brza, efikasna i iskusna momèad North Caroline. Hoæe li Michigan state uspjeti odgovoriti teškom porazu koji je im je North Carolina pripremila na poèetku sezone æemo dakle imati prilike doznati vrlo brzo, a dotad svim košarkaškim ljubiteljima veliki pozdrav iz Amerike.

Latest Posts

NE PROPUSTITE