Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcin Gortat ipak ostaje u Orlandu

Još donedavno Marcin Gortat se radovao da æe igrati u Dallas Mavericksima. No, to se ipak neæe dogoditi jer je Orlando Magic izjednaèio ponudu Dallasa od 34 milijuna dolara za 5 sezona.

Njegov agent izjavio je da je Gortat bio jako, jako razoèaran kad je Orlando izjednaèio ponudu. U svojoj rodnoj Poljskoj svima je rekao da sigurno ide u Dallas. Gortat æe tako ostati zamjena Dwightu Howardu dok bi u Mavsima ipak igrao ozbilnjiju ulogu da je tamo otišao.

“To je sigurno bila prilika da Marcin dokaže koliko je dobar. Zahtjevali smo da Orlando ne izjednaèi ponudu. Nažalost, to se nije dogodilo. Iskreno smo vjerovali da æe Marcin konaèno biti jedan od važnijih igraèa i izgraditi si reputaciju što u Orlandu nikako neæe moæi.” rekao je Gortatov agent Guy Zucker.

“Imati dobrog visokog igraèa je želja svakog tima, a Marcin je puno radio da bi to i ostvario. Drago nam je da je opet s nama.” izjavio je glavni menadžer Magica Otis Smith.

Pošto je u 6. utakmici polufinala Istoène konferencije Dwight Howard bio suspendiran, Gortat je odigrao cijelu utakmicu. U toj se utakmici iskazao sa nekoliko moænih zakucavanja zbog èega je dobio nadimak poljski èekiæ. U finalu konferencije protiv Clevelanda je imao nekoliko blokada nad LeBron Jamesom.

Prošle sezone zaraðivao je svega 700 000 dolara po sezoni, a u prosjek imao 3,8 poena i 4,5 skokova po utakmici za 12 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE