Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcin Gortat misli da je Boban Marjanović poput Kareem Abdul-Jabbara

On ima 30 godina, srpski je reprezentativac i bivši MVP Eurolige. Bio je vrlo uspješan dok je igrao u Europi pa su San Antonio Spursi bili zainteresirani za njega te su mu odlučili dati priliku.

Nakon što se u San Antoniju odlično snašao, potpisao je za Detroit Pistonse gdje je dobio veliku plaću i trogodišnji ugovor od 21 milijun dolara. Ranije ove godine je trejdan u redove Los Angeles Clippersa.
Boban Marjanović u svojoj NBA karijeri nije igrao puno minuta, ali na terenu pruža zanimljive brojke. Bobi nikada bolje nije odigrao predsezonu – igrao je u pet utakmica, prosječno nešto više od 10 minuta, ali je za to vrijeme bilježio 12 poena, 6,6 skokova, i 1,2 blokade uz 77 posto šuta iz igre. Marcin Gortat je zato Marjanovića usporedio s Kareem Abdul-Jabbarom, jer je na terenu nezaustavljiv.

Ipak, mora se reći kako Boban ima neke slabosti. Naime, u obrani pick&rolla je jako loš. Njegove nedostatke možete gotovo svaki put vidjeti kada mora braniti agilnog visokog igrača. Tada je vidljivo da je malo krut. Situacija postaje “kaotična” ako mora čuvati niskog igrača, ali opet se može reći da te nedostatke u brzini i agilnosti pokušava nadoknaditi i popraviti.

U ovoj sezoni će osobito zanimljivo biti, jer će se vidjeti hoće li role player Marjanović postati jedan od najboljih igrača u povijesti NBA, barem što se tiče statističkih pokazatelja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE