Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcin Gortat: “Sunsi su brod koji tone“

Phoenix Sunsi su momčad za koju se može reći da ovu sezonu ne igraju nimalo dobro. Sve je prethodilo gubitkom Stevea Nasha koji je ovoga ljeta otišao potražiti sreću u Los Angeles Lakersima. Njihovu lošu igru ove sezone dokazuje omjer od 12 pobjeda i 25 poraza, a posebno treba istaknuti tek 2 pobjede od 18 utakmica u gostima, što ih poslije Washington Wizardsa svrstava u najgoru gostujuću momčad.

Zabrinjava i činjenica kako su od posljednjih 10 utakmica ostvarili tek jednu pobjedu. No, čini se kako Sunsi imaju nekoliko potencijalnih puteva prema poboljšanju. Jedan od njih je i zasigurno potencijalni draft ove godine. Do tada, ipak, Sunsi moraju odigrati još nekoliko mjeseci ove sezone. Svi igrači bi trebali ostati motivirani, te bi trebali igrati bolje. Centar Sunsa, Marcin Gortat, misli kako bez obzira na ovakvu situaciju u momčadi, ne razmišlja o skorom odlasku.

“Jednostavno, ja se ne želim osjećati kao luzer i gubitnik, te na taj način pobjeći”, rekao je Gortat za CSNNE.com. “Sada mislim da je teško napustiti  brod koji polako tone, te samo tako otići u drugu momčadi  i pobjeći od svega, što nikako ne želim napraviti. Sve sam započeo u trening kampu s ovom momčadi. Ovdje sam već tri godine, te pokušavam pomoći momčadi koliko god mogu.”

Marcin Gortat ove sezone kao starter Sunsa pruža brojke od 11,6 poena, 8,9 skokova i 2 blokade po utakmici. Prije starta ove sezone je odbio novi produženi ugovor Sunsa, no ističe kako neće zahtijevati odlazak u drugu momčad.

“Nikada u svojoj karijeri nisam bježao od ovakvih stvari, niti sam tražio ikakve prečice. Samo pokušavam odigrati utakmicu što bolje mogu, te na taj način pomoći momčadi”, završio je Gortat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE