Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcius blizu double-double uèinka

Sa one strane Atlantika èetiri su naša predstavnika dobila priliku u sveuèilišnom natjecanju u diviziji I. Najzapaženiji uèinak ostvario je Sandi Maricus (na slici) u uvjerljivoj pobjedi njegovog sveuèilišta Purdue.

Talentirani Meðimurac je za samo 19 minuta provedenih na parketu zamalo upisao double-double uèinak. Utakmicu je završio sa 12 poena i 8 skokova. Njegov Purdue je uvjerljivom pobjedom od 55 poena razlike upisao i drugu pobjedu.

Marko Petroviæ sinoæ nije uspio ponoviti svoju fenomenalnu, ujedno i debitantsku utakmicu u NCAA ligi. Prije pet dana je protiv Seattlea za samo 15 minuta ubacio 14 poena (3/5 za tri, 5/6 za jedan), a dodao je i 2 asistencije te 1 skok. U drugom nastupu je odigrao nekoliko rezerviranje u napadu, za 17 minuta je uzeo èetiri šuta za tri poena, i jednom pogodio. Dodao je i 2 asistencije.

Mislav Jukiæ je nakon dvije uvodne odliène predstave odigrao nešto lošije, uz manje povjerenja trenera. Ujedno je i njegovo sveuèilište doživjelo i drugi poraz, a Zagrepèanin u dresu St. Francisa upisao je 4 poena i 5 skokova za samo 16 minuta provedenih na parketu. Inaèe, Mislav je u prva dva susreta bio na prosjeku od 16,5 poena, 5,5 skokova i 3 asistencije po susretu.

Za kraj spomenimo i prvu pobjedu sveuèilišta Loyola (MD), èiji dres nosi Paolo Ivis. Paolo je na parketu proveo 12 minuta i za to vrijeme upisao 2 poena i isto toliko skokova.

Za kraj možemo spomenuti i drugu pobjedu Northwesterna, no Zadranin Ivan Peljušiæ nije zaigrao. Isto tako bez prilike je ostao Marin Kukoè, a njegova Pennsylvania je doživjela prvi poraz

Hrvati u NCAA, 17.11.2010:

Purdue – Alcron State 103:48
(Marcius 12p, 8sk, 1a)

San Jose State – San Francisco 74:64
(Petroviæ 3p, 2a)

Loyola (MD) – UMBC Retrievers 83:72
(Ivis 2p, 2sk)

Lafayette – St. Francis (PA) 72:68
(Jukiæ 4p, 5sk)

Latest Posts

NE PROPUSTITE