Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcus Jordan: Kobe nije ni blizu mog tate!

Tijekom poluvremena sedme, odluèujuæe utakmice finala NBA doigravanja izmeðu LA Lakersa i Boston Celticsa 19-godišnji je sin Michaela Jordana na svom Twitter-profilu objavio sljedeæu poruku.

NITKO, doista NITKO, NIKAD ne bi smio usporediti Kobea Bryanta s mojim tatom. Nikad nitko ne bi smio reæi da mu je imalo blizu. Kobe nagrðuje ovu igru!

Na izražavanje stava Marcusa Jordana, zasad inaèe tek prosjeènog košarkaša na sveuèilištu Central Florida, natjeralo je slabo napadaèko izdanje najtrofejnijeg košarkaša današnjice, kojeg takoðer veæina košarkaških analitièara i zaljubljenika u igru smatra najboljim igraèem današnjice i legitimnim nasljednikom vjerojatno najveæeg košarkaša svih vremena, inaèe Marcusova oca.

Kobe Bryant je, iscrpljen od duge sezone i odlièno èuvan od Raya Allena i njegovih suigraèa, u posljednjoj utakmici sezone u NBA ligi skupio 23 koša uz vrlo loš šut iz igre od 25% (6-24). Pitanje je, meðutim, je li zaslužio osudu od adolescenta koji se sam tijekom dosadašnjega kratkog života bori s nemoguæim: životom u košarkaškoj sjeni velikog oca!

Vidjeli ste statistiku. Potvrðuje što sam rekao. Nema usporedbe“, napisao je Marcus malo kasnije nakon što je pogledao statistiku na poluvremenu.

Kad je, na kraju, vidio kakvu je lavinu izazvao, mladi se košarkaš ipak malo korigirao:

Nemojte me krivo shvatiti. Kobe je jedan od najboljih igraèa današnjice. Samo mislim da nije za usporedbu s mojim tatom“, napisao je za kraj.

Dok se Kobe Bryant može tješiti drugim uzastopnim i petim ukupno prstenom NBA prvaka, Jordanu junioru ostaje boriti se sa svojom košarkaškom karijerom. Prvu je godinu na Central Floridi završio s prosjeènim uèinkom od osam koševa i 3.1 skoka po utakmici. Smatra ga se talentiranijim od dvojice Jordanovih sinova košarkaša. Drugi je Jeffrey (21), koji je kao student druge godine sveuèilišta Illinois prošle sezone za 13.8 minuta u prosjeku ubacivao 1.6 koševa uz 1.7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE