Saturday, July 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marcus Smart ozlijedio koljeno, povratak za par tjedana

Razigravač Boston Celticsa Marcus Smart igra jednu vrlo solidnu sophomore sezonu. Nije baš najbolji u napadu (9.8 poena po utakmici) ali je svoju defanzivu masivno popravio. Ipak, desila se jedna vrlo neugodna stvar za trenera Brada Stevensa – Smart je ozlijedio koljeno i neće moći igrati narednih par sedmica.

Naime, u pitanju je ozljeda lijevog koljena za koju, kako kaže medicinski tim Celticsa, treba još da budu sretni jer Smart sa terena neće izbivati par mjeseci već „samo“ par tjedana. Daljni opis ozljede je blaža dislokacija dijela iza koljena koji povezuje tibiu i fibulu (potkoljenica i lisna kost). Ovo znači da će džoker sa klupe Isaiah Thomas biti starter u backcourtu zajedno sa Averyem Bradleyem, slično kao što su igrali sinoć protiv Brooklyna u porazu 111-101.

Inače, i Bradley je obično startao sa klupe a ove sezone je postao defanzivna mašina – dopušta samo 85.7 poena po 100 posjeda što je odličan defanzivni rating. Boston je trenutno na omjeru 7-6 i nalaze se na devetom mjestu Istoka koje dijele sa Detroitom i Charlotteom koji imaju isti omjer.

Latest Posts

NE PROPUSTITE