Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marin Kukoè: Èesto gledam sliku sebe i Jordana

Poèela je u Sjedinjenim Amerièkim Državama NCAA sezona sveuèilišne košarke, natjecanja koje itekako mami pozornost tamošnje publike.

Ove æe sezone u širokom natjecanju nastupati i èak 12 hrvatskih košarkaša, a svjetla reflektora su prilièno usmjerena prema Marinu Kukoèu, sinu proslavljenog hrvatskog košarkaša Tonija Kukoèa.

Marin kao krilni igraè nosi dres Pennsylvanije Quakersa, te æe i on uskoro imati premijeru. Njegova pojava nije samo interesantna zbog uglednog oca koji je ostavio duboki trag u NBA ligi, posebno u razdobolju dok je zajedno s Michaelom Jordanom osvajao NBA naslove, veæ i zbog toga što mnogi Marina oslovljavaju kao jednog od veæih talenata NCAA košarke.

Prvu utakmicu Pennsylvanija igra u subotu naveèer protiv Davidsona.

“Bitno je da sam tu, u NCAA okruženju” rekao je 17-godišnji Marin, inaèe 200 centimetara visoki košarkaš.

“Što sam dobio od oèevog talenta? Ne znam, upijam zapravo jednu njegovu reèenicu, a to je da korisitim kompletni parket za svoju igru.”

Marin Kukoè se sjetio dana kada se s ocem selio od Chicaga do Philadelphije, pa od Milwaukeeja do Atlante, ali jednu sliku nikako ne može, niti želi izbaciti iz glave.

“Prilikom slavlja jednog od naslova Chicaga otac me nosio na leðima. Vladalo je oduševljenje, opæe slavlje, a ja sam davao “pet” Michaelu Jordanu. Postoji toèno ta slika i lijepo ju je svako malo vidjeti.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE