Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mario Hezonja propušta EuroBasket?

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon prošlog ljeta napokon se vratila u svjetsku košarkašku relevantnost. Izvrsni kvalifikacijski turnir za olimpijske igre u Torinu gdje su pobijeđene Grčka i Italija, nakon toga sami turnir u Riju gdje su padali Španjolci, Litva i Brazil što je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi, i tijesni poraz od Srbije u četvrtfinalu, probudili su u košarkaškim fanovima nadu da dolaze neka sretnija vremena za hrvatsku košarku.

S velikim nestrpljenjem i iščekivanjem zato gledamo prema rujnu mjesecu kada počinje Europsko prvenstvo koje će se održavati u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj od 31. kolovoza do 17. rujna. Hrvatska je u grupi C s domaćinom Rumunjskom, Španjolskom, Crnom Gorom, Mađarskom i Češkom. Prve četiri reprezentacije iz skupine idu u nokaut fazu.

Hrvatski izbornik Aleksandar Petrović u nedavnim izjavama za medije potvrdio je da će Hrvatska moći računati na sve glavne igrače koji su iznijeli teret kvalifikacija za Olimpijske igre kao i sami turnir, plus će biti ojačana za nove mlade nade koje stižu kao što su Ante Žižić, Ivica Zubac i Dragan Bender. Petrović je u sklopu priprema za EuroBasket posjetio SAD i tamo se susreo s nositeljima igre naše reprezentacije poput Darija Šarića i Bojana Bogdanovića te ostalim igračima koji igraju u NBA ligi poput Damjana Rudeža, Bendera, Zupca i Marija Hezonje. Upravo je kod Hezonje, kako se moglo iščitati između redova, izbornik ostavio najviše prostora za moguće otkazivanje. Nažalost, čini se da će Hezonja propustiti EuroBasket.

U jučerašnjem intervjuu za TrendBasket između ostalog Hezonja je naglasio da će vrlo vjerojatno propustiti sljedeću reprezentativnu akciju. Na pitanje novinara planira li igrati za Hrvatsku na EuroBasketu Hezonja je odgovorio: “Mislim da ne. Planiram radno ljeto u Orlandu, pripreme i treninzi za novu sezonu. Ne želim sad o tome razgovarati ali mislim da se neće dogoditi.”

Iza Marija je vrlo teška NBA sezone gdje je minute u prvom dijelu sezone dobivao na kapaljke, a kada bi ih i dobio nije igrao dobro, što mu je očito poljuljalo samopouzdanje. Nakon All-Stara Hezonja igra više ali forma je i dalje vrlo oscilirajuća. Da mu se to u budućnosti ne bi događalo izvjesno je da Hezonja ostaje u Orlandu i da će raditi na svojoj igri. Izbornik Petrović rekao je da će se čuti s Hezonjom “kada se ohladi”.

Utakmice za Hrvatsku možda bi Super Mariju pomogle, možda ne. Pitanje je bi li on pomogao Hrvatskoj i u kakvom je stanju što se tiče forme i mentalne pripremljenosti. U ovakvoj delikatnoj situaciji za obje strane možda je izostanak Hezonje iz ovakve akcije pametno rješenje i odluka koja se mora poštivati, dežurnim dušebrižnicima i “patriotima” (koji će sada opet manično tražiti patetičnu “lekciju” jednog sportskog novinara s HTV-a) usprkos.

Latest Posts

NE PROPUSTITE