Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Marion Jones potpisala za WNBA klub

Nekadašnja najbolja sprinterica svijeta, 34-godišnja Marion Jones potpisala je ugovor s Tulsom Shock, košarkaškim klubom koji se natjeèe u WNBA ligi.

Jones je bila najveæa zvijezda svjetske atletike i junakinja Olimpijskih igara u Sydneyju na kojima je osvojila tri zlatne i dvije bronèane medalje. No, nekoliko godina kasnije je pala na samo dno, završila je u zatvoru i ostala bez svih pet spomenutih odlièja.

Nakon što se pojavila sumnja kako je do sportskih visina uzletjela na krilima dopinga, Jones je najprije sve opovrgnula u razgovoru s federalnim istražiteljima, no kasnije se slomila i sve priznala. Zbog laganja istražiteljima šest je mjeseci provela iza zatvorskih rešetaka.

“Svi zaslužuju drugu šansu. Ne možemo biti sretniji no što jesmo zbog toga što nam je pristupila” rekao je predsjednik Shocka Steve Swetoha.

Prije no što je postala poznata kao najbrža žena svijeta, Jones se bavila i košarkom i to kroz studentske dane. Godine 1994. bila je èlan poèetne petorke North Caroline koja je osvojila NCAA naslov, a i dres s njenim brojem 20 podignut je pod svod dvorane.

Kasnije ju je, 2003. godine, na draftu izabrala ekipa Phoenixa. Ipak, Jones nikada nije zaigrala u najjaèoj ženskoj košarkaškoj ligi svijeta. Do sada…

“Uzbuðena sam i ne mogu doèekati da zapoènem raditi u trening-kampu. Neæu biti klasièan rookie-igraè, ali takvu æu energiju unijeti. Radujem se što æu se natjecati protiv najboljih ženskih sportašica svijeta” kazala je Jones.

Latest Posts

NE PROPUSTITE