Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Cuban: Dirk je dobio više nego što je tražio

Poseban odnos njeguju GM Dallas Mavericksa Mark Cuban i Dirk Nowitzki.

Mavericksi su nagradili Dirka Nowitzkog s novim dvogodišnjim ugovorom vrijednim 50 milijuna dolara, iznos koji je veći od onoga koji je Dirk tražio.

Kada je počelo potpisivanje igrača Dirk je bio u inozemstvu i nije bio dostupan“, izjavio je Mark Cuban.

Rekao sam mu da kaže svoju cijenu i iskreno, njegov agent je počeo s relativno niskim brojevima. Mi smo rekli da možemo ponuditi više. Konačno, kada smo došli do 50 milijuna, bilo je, to je to, to imamo, to uzmite.

Ponudili smo mu dvogodišnji ugovor s igračkom opcijom. Htjeli smo Dirka poštedjeti mnogih pitanja hoće li otići u mirovinu na kraju sezone. Vjerojatno bi ga u svakog gradu pitali isto. Dirk nema namjeru ići u mirovinu iduće ljeto,a s trenutnom opcijom u ugovoru dao nam je fleksibilnost da ako odlučimo da bi mogli novce uložiti u nekoga tko nam može pomoći i Dirku to odgovara, onda možemo to učiniti. Ako se to ne dogodi, novci će ići Dirku. Nama odgovara ovako i onako.“

Dirk Nowitzki je ipak netipična zvijezda, skromnijeg i realnijeg razmišljanja koje GM Mavericksa cijeni i zna nagraditi. Nowitzki tako ulazi u svoju 19. sezonu s istim klubom i nakon 1340 utakmica je na prosjeku od 22 koša i 7,9 skokova. Fenomenalno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE