Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Cuban kažnjen sa 100.000 dolara zbog vrijeđanja sudaca

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban zaradio je novčanu kaznu od 100.000 američkih dolara zbog vrijeđanja sudaca nakon dvojbene odluke oko prekršaja Shawna Mariona u utakmici Mavericksa protiv Clippersa.

Cuban je sišao na parket i izvrijeđao sudački tandem, koji je dijelio pravdu na tom susretu. Upitno je što je sve Cuban rekao sudačkoj postavi, ali baš kao i prekršaj Mariona na Jamalu Crawfordu. Crawford je potom pogodio oba bacanja što je donijelo prevagu momčadi Doca Riversa u pobjedi 129:127.

No, slična dva prekršaja koja su Mavsi radili u posljednjim trenucima nekih utakmica nisu sankcionirana niti bacanjima te je u dva navrata Dallas na taj način zabilježio pobjedu i to je jedna od činjenica koju su u krovnoj organizaciji najviše zamjerili vlasniku teksaškog košarkaškog kluba.

Naime, najprije je na doček Nove godine Marion faulirao Kevina Lovea pri šutiranju za pobjedu, no suci se nisu oglasili te je Dallas odnio pobjedu. Par dana potom protiv Pelicansa je Monta Ellis napravio prekršaj na Andersonu pri šutu za pobjedu, ali ni to suci nisu sankcionirali bacanjima za New Orleans.

Ova dvojbena situacija je po prvi put ove sezone oštetila Dallas na takav način, no Cuban nije htio ostati mirno sjediti na svome mjestu, već je uputio par (vjerojatno grubih) riječi sucima. NBA nije imala milosti prema Cubanu te će vlasnik Mavsa morati platiti 100.000 dolara kazne. Prije nekoliko dana Cuban je i najavio ovu kaznu, budući da David Stern od prvog dana veljače napušta poziciju prvog čovjeka lige, te se odlučio oprostiti s njime na sebi svojstven način.

Ovo je čak 20. put da Cuban zarađuje novčanu kaznu zbog svojih ispada te je već sada “iskeširao” dva milijuna dolara ligaškom vodstvu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE