Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Cuban planira za dvije godine napraviti šampionsku ekipu

Mark Cuban od Dallas Mavericksa namjerava napraviti najbolju ekipu lige u dvije godine. Nakon što su Mavericksi po prvi puta nakon 12 godina propustili doigravanje, vlasnik kluba je rekao da ima u planu brzi “rebuilding”.

Obzirom da su ovog ljeta Chris Paul i Dwight Howard slobodni igrači, sve je moguće, jer Mavsi s takvim potezom dogodine mogu biti u doigravanju, a sljedeće ljeto će im salary cap biti oslobođen, pa će moći napraviti još bolji posao.

“Želimo biti prvaci, ali nisam rekao odmah sljedeće godine. Cilj nam je biti u vrhu Zapada, biti bolja momčad. Ako potpišemo nekog od slobodnih igrača, to nas neće odmah lansirati na vrh, ali imat ćemo odličnu jezgru. Ako na to gledate kao dvogodišnji plan, onda smo na putu da za dvije godine imamo vrhunsku ekipu”, rekao je Cuban.

Dallas se pokušava vratiti na tron NBA lige, na kojem su bili prije samo dvije godine kada su u finalu pobijedili Miami Heat. Cuban nakon naslova nije htio potpisati Tysona Chandlera i ostale ključne “kockice”, ali to je opravdao strahom od novih pravila koja su uvedena zbog lockouta 2011. godine.

Cuban je u više navrata rekao kako bi izabrao isti put da mora birati ponovno, unatoč problemima u zadnje dvije sezone. Prisjetimo se, Cuban je prošlog ljeta pokušao dovesti Derona Williamsa, ali je poslije izjavio da će klub proći bolje bez njegove pomoći.

“Nećemo raditi kao prošle godine, ići ćemo u potjeru za svim većim slobodnim igračima. No, u vidu ćemo uvijek imati alternativna rješenja. Ima toliko načina za izgradnju ekipe da nam mogući odbijanac ovog ljeta neće značiti konačni neuspjeh. Mene ne zanima pobijediti ljeti, zanima me kako pomoći svom klubu na najbolji mogući način”, nastavio je Cuban.

Unatoč Cubanovim planovima, nagovoriti Chrisa Paula ili Dwighta Howarda da napuste Los Angeles neće biti lagana zadaća, ipak će za njima ići još nekolicina ekipa, posebno Houston Rocketsi i Atlanta Hawksi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE