Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Cuban predložio zamjenu divizija

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban došao je s prijedlogom kako bi podigao razinu igranja između dviju konferencija, a i samo zanimanje za utakmice. Njegov je plan razmjena osam ekipa, uključujući i njegove Maverickse.

On je zamislio da Dallas Mavericks, San Antonio Spurs, Houston Rockets i New Orleans Pelicans prijeđu u Istočnu konferenciju. Iz Istočne u Zapadnu prema njegovom planu idu Chicago Bulls, Indiana Pacers, Detroit Pistons i Milwaukee Bucks.

Cuban je izjavio: „To ne bi bilo prvi put da se timovi razmjenjuju. To se događalo dosta puta u prošlosti i mislim da bi to bilo mnogo zanimljivije gledati. To nije smanjivanje natjecanja. U Istoku treba zadržati Cavalierse, Wizardse i ostale dobre ekipe.“

Prošle sezone Cubanova ekipa Dallas je završila osma u Zapadnoj konferencija s omjerom 49-33. S tim omjerom Mavsi bi zauzeli treće mjesto na Istoku. On ne smatra da je to olakšanje posla sebi, nego da će cijela liga imati korist od te razmjene.

NBA povjerenik Adam Silver će svakako razmotriti njegov prijedlog. Jedna od njegovih ideja je napraviti playoff od 16 timova bez obzira na konferencije. Tako bi u primjeru prošle sezone playoff igralo 9 timova sa Zapada i 7 timova s Istoka. Mark Cuban se nije oglasio povodom tog prijedloga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE