Wednesday, July 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Cuban: Vlasniku je najteži posao naći dobrog trenera

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban je tako zanimljiva ličnost da ga vrlo često mediji pitaju za stvari koje nemaju nikakve veze sa njegovim Mavsima a on daje odgovore vrijedne naslovnica. Tako su ga upitali o tome što misli o situaciji u Houstonu gdje je GM Daryl Morey otpustio sjajnog trenera Kevina McHalea iako je malo tko mislio da je legenda Celticsa kriva za situaciju u kojoj se Rakete nalaze.

Cuban nije krenuo u napad na Moreya – barem ne na direktan način. Naime, Cuban je rekao: „Rekao sam ovo više puta: najteže za NBA GM-a je da izabere trenera. Najlakše je otpustiti trenera. Razlog zašto je teško izabrati dobrog trenera je taj da kada imate sastanak s njim, on zna sve slabosti ekipe i zna vam se prodati. Ali kada krene posao, onda to ide malo teže i ustvari, to je 90% sreća. Ako je naći trenera najteža stvar, kada nađete najboljeg trenera za vas onda ga „vjenčate“ i potpišete na što duže.“

Naravno, zadnja rečenica se odnosi na Ricka Carlislea kojeg je Dallas potpisao na još pet godina nedavno. Postoje treneri, poput Vinnya Del Negra, za kojeg će vam svatko reći kako je odličan u primarnim razgovorima i kako zna šta GM-ovi žele da čuju. Ali do dobrog GM-a je da vidi dalje od tog razgovora i shvati da li je on najbolji za posao trenera i za viziju uprave kluba. Kevin McHale nije zaboravio da vodi jednu NBA ekipu, jednostavno, previše stvari je protiv njega. Najbolji igrač James Harden mu je došao u lošoj formi a ostatak ekipe ne može da nađe pravilan ritam. Dokaz da nije toliko do trenera jeste forma Raketa pod privremenim trenerom J.B. Bickerstaffom koji po trenerskom kvalitetu vjerojatno ne može u istu rečenicu s legendom Boston Celticsa Kevinom McHaleom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE