Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Jackson: Klay Thompson je među pet najboljih šutera lige

Trener Golden State Warriorsa Mark Jackson ima običaj nagrađivanja svojih igrača kroz medije. Jedna od njegovih najpoznatijih izjava je da su Stephen Curry i Klay Thompson najbolji šuterski par svih vremena.

Jackson je u izjavi za San Jose Mercury News ovoga puta pohvalio samo Thompsona: “On (Klay Thompson) je među najboljih pet šutera lige i to govorim poštujući ostale igrače na toj poziciji.”

Njegova izjava da je Klay Thompson jedan od pet najboljih šutera lige uopće ne treba čuditi. “Dvojka” ili šuterska pozicija se smatra za jednu od najlošije pokrivenih pozicija u NBA ligi, budući da vrijeme Dwyanea Wadea i Kobeja Bryanta polako prolazi, a novi igrači ne pokazuju kvalitete kao navedeni dvojac. Zbog toga je razumljivo da treneri svoje igrače na toj poziciji pokušavaju što bolje prikazati u medijima.

Ipak ispada da ta izjava nije bez pokrića. Ugledna američka tv kuća ESPN je prije početka sezone objavila poredak svih igrača, a Klay Thompson je bio 60. na toj listi. Samo četiri bek šutera su prije njega a to su James Harden (4. pozicija na listi), Dwyane Wade (18.), Kobe Bryant (25.) i Joe Johnson (59.).

Thompson prosječno zabija 20,9 poena po utakmici i šutira 55% za dva te 51% za tri poena. Njegov PER (Player efficiency rating) je 21,55 što znači da su ispred njega samo Kevin Martin i James Harden gledajući PER među šuterima.

Pošto Kobe Bryant ne igra, a Joe Johnson nastavlja pružati blijede partije koje su daleko od vrhunca njegove karijere, s pravom možemo reći da Klay definitivno spada među najbolje šutere lige, nedaleko od Jamesa Hardena i Dwaynea Wadea. Tu im se još mogu pridružiti samo Kevin Martin, koji je sjajno otvorio novu sezonu u dresu Minnesota Timberwolvesa, i mladi šuter Washington Wizardsa Bradley Beal.

Latest Posts

NE PROPUSTITE