Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Jackson: “Nuggetsi su igrali prljavo”

Sinoć su košarkaši Denver Nuggetsa uspjeli upisati pobjedu protiv Golden State Warriorsa i tako smanjiti zaostatak u seriji prvog kruga doigravanja na 3-2. Nakon utakmice je trener Warriorsa imao brojne prigovore na igru igrača Nuggetsa.

Nuggetsi su slavili rezultatom 107:100, nakon što su cijeli susret proveli u velikom vodstvu, a Warriorsi su tek pred kraj uspjeli zaprijetiti, no nisu mogli doći do preokreta. Mark Jackson, trener Warriorsa, nakon utakmice izrazio je nezadovoljstvo ponašanjem igrača Denvera.

“Bilo je nekoliko prljavih poteza na početku utakmice. To je playoff košarka. Vodili smo 3-1 u seriji, igrali smo čvrsto, ali bilo je to po pravilima košarke, nismo nikoga željeli ozlijediti”, započeo je Jackson i dodao da su Nuggetsi namjerno pokušali ozlijediti najboljeg igrača Warriorsa: “Igrači Nuggetsa su namjerno pokušavali ozlijediti Curryjev gležanj. To nije upitno.”

Nije se Jackson ovdje zaustavio, nego je nastavio istim tempom, te govorio kako su Nuggetsi imali plan od početka utakmice raditi nesportske poteze: “Imam povjerljive informacije da neki igrači Nuggetsa nisu pristali na takvu prljavu košarku. Oni su mi rekli da nisu htjeli imati ništa s time.”

Stephen Curry je četvrtu utakmicu serije odigrao s ozlijeđenih gležnjem, a i tijekom cijele NBA karijere je imao problema s istom ozljedom. Sinoćnju, petu, utakmicu serije Curry je okončao s 15 poena (šut 7/19) i 8 asistencija, a bio je nervozan te je čak imao i verbalan obračun s jednim navijačem u publici.

Curry je također imao primjedbe na igrače Nuggetsa: “Bilo je nekoliko situacija u kojima sam prolazio kroz reket kako bih se otvorio da primim loptu te sam odjednom dobio lakat u prsa.”

Nisu ni igrači Nuggetsa ostali nijemi na optužbe trenera Jacksona. Prvi je odgovorio Kenneth Faried: “Čudno da trener Jackson tako govori jer mislim da su mene namjerno pokušavali ozlijediti svaki puta kada sam išao po skok. Bilo je tu udaraca, hvatanja za vrat i ostalih nekošarkaških poteza koji se ne vide tijekom regularnog dijela sezone.”

U obranu momčadi stao je i Andre Iguodala, koji je bio najbolji pojedinac susreta s 25 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

“Mislim da su Warriorsi započeli s čvrstom i fizičkom igrom u ovoj seriji. Mi smo prestali primati njihove udarce nego smo počeli pomalo i vraćati. Ali što se tiče nesportskih i prljavih poteza, takvo nešto ne odobravam, to nije moj stil igre.”

Sve u svemu, možemo očekivati iznimno zanimljivu i čvrstu šestu utakmicu u noći s četvrtka na petak, u kojoj će Golden State pokušati na svome terenu doći do četvrte pobjede i prolaska u drugi krug doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE