Mark Jackson zahtjeva od Curryja manje izgubljenih lopti

Razigravač Golden State Warriorsa i jedan od najboljih šutera lige, Stephen Curry, prošle je sezone odigrao najbolju sezonu karijere. Oborio je rekord u postignutim tricama tijekom regularnog dijela sezone, bio najbolji igrač Warriorsa i njihovo novo lice franšize. Imao je, u prosjeku, najviše poena, asistencija i minuta po susretu.

Trener Warriorsa Mark Jackson, koji je i sam bio odličan razigravač, dao je par savjeta Curryju, većinom se fokusirajući na smanjenje broja izgubljenih lopti.

“Jedina stvar koju tražim od Curryja je da bolje vodi računa o lopti, da smanji broj izgubljenih lopti. Rekao sam mu da je u ovom trenutku zdravlje najbitnije, neka izađe zdrav iz kampa, a onda neka se pobrine o navedenom segmentu igre”, izjavio je Jackson.

Curry je tijekom karijere bio solidan u tom dijelu te je gubio 3,1 loptu po utakmici. Kada pogledamo koliko je lopta u njegovim rukama, Jackson je u pravu kada se osvrnuo na taj dio. Obzirom koliki je Curry talent te da je izuzetno inteligentan igrač, smanjeni broj lopti će mu biti izazov koji bi trebao riješiti.